Головна  →  Новини  →  14 грудня 2015

У Подільському районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (фото)

У Подільському районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (фото)

14 грудня за участю першого заступника голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Миколи Дубовика, чорнобильців, представників громадських організації, учнів, мешканців району відбулись урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Шановні ліквідатори, дозвольте висловити вам велику вдячність за ваш надзвичайний вчинок. Ціною власного життя, без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, адже Київ – місто, яке найбільше постраждало від  вибуху 4-го блоку на ЧАЕС. Близько 100 тисяч киян безпосередньо стали жертвами Чорнобильської катастрофи, а тільки в Подільському районі на обліку перебуває більше 6 тис. осіб. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю наших героїв-чорнобильців. Вони  завжди залишаться в  наших серцях. Я вдячний киянам, котрі проявляють небайдужість та допомагають чорнобильцям, відстоюють та захищають їхні права. Бажаю всім злагоди, здоров’я та всього найкращого», - звернувся до присутніх Микола Дубовик та вручив грамоти членам громадського об’єднання «Фонд допомоги інвалідам Чорнобиля Подільського району м. Києва» за активну громадську позицію та з нагоди Дня ліквідатора.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, пам’ятного знаку, відкритого до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи, на вул. Кирилівській, 99, та біля Національного музею "Чорнобиль".

У школах тривають зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, у відділеннях соціально-побутової адаптації проходять лекції-спогади, тематичні читання.

Довідково:

14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.  А починаючи з 2006 року, згідно з Указом Президента України, 14 грудня стало Днем вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Відтоді не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи людей від атомного лиха.

Переглянути всі фото

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024