Головна  →  Новини  →  9 грудня 2015

У Подільському районі для учасників АТО провели інформаційно-роз’яснювальний семінар (фото)

У Подільському районі для учасників АТО провели інформаційно-роз’яснювальний семінар (фото)

8 грудня у бібліотеці ім. Дружби народів, що в Подільському районі, провели інформаційно-роз’яснювальний семінар для учасників АТО та осіб з інвалідністю щодо психологічної та професійної реабілітації, соціальної адаптації, пошуку роботи та підвищення конкурентноспроможності на ринку праці.

Роз'яснити про основні пільги та соціальні гарантії, на які мають право учасники АТО та члени їх сімей, прийшли спеціалісти Управління праці та соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Подільського районного у м. Києві центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та Подільського районного центру зайнятості.

Заступник керівника апарату райдержадміністрації Олег Мукан, який ініціював проведення такого заходу, зазначив, що питання з якими учасники АТО звертаються до райдержадміністрації, потребують детального пояснення в кожному конкретному випадку, але є такі, що мають загальний характер і при володінні необхідною інформацією можуть бути вирішені в найкоротші терміни.

«Повернувшись додому з зони проведення АТО, наші хлопці стикаються з різноманітними проблемами та ситуаціями, котрі потребують вирішення. Наше завдання максимально допомогти їм отримати всі пільги та гарантії, що передбачені законодавством, а також спростити доступ до необхідної інформації, щоб кожен міг розуміти, в яку установу звернутися, які довідки надавати, і на що він та його родина можуть розраховувати», - сказав Олег Мукан, звертаючись до присутніх. Також він додав, що якщо семінар буде корисний для військовослужбовців, то заходи такого типу будуть проводитися систематично.

Так, під час обговорення розглянули питання працевлаштування учасників АТО, надання соціальних послуг, проходження санаторно-курортного лікування та психологічної реабілітації, отримання щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг киянам-учасникам АТО, надання пільг по оплаті за житлово-комунальні послуги учасникам бойових дій та інвалідів війни та отримання карти «Картки киянина».

За результатами семінару учасникам АТО надали необхідну інформацію, довідковий матеріал та контактні дані всіх спеціалістів за напрямками роботи, у разі якщо комусь необхідна буде окрема консультація. Крім того, сформовано протокол доручень для виконання керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації щодо найбільш проблемних питань, які виникали в ході обговорення.

Довідково: 

Управління праці та соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації:  вул. Ярославська, 31Б, каб. 103 та 104, тел. 425 64 31, 482 48 51.

Подільський районний центр зайнятості: вул. М.Гречка,20-а, тел.427-09-78

Подільський районний у місті Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді:  вул. Мостицька, 20, тел. 460-44-44; 460-99-64

Інформація учасникам АТО та членам їх сімей

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024