Головна  →  Новини  →  3 грудня 2015

У Подільському районі відбулося засідання комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції (фото)

У Подільському районі відбулося засідання комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції (фото)

27 листопада в.о. голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик провів засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції, та сім’ями, переміщеними з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та зони проведення антитерористичної операції.

Цього разу на засідання був запрошений завідувач сектору територіального органу Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Володимир Приймаченко. Він інформував членів комісії про державні програми спрямовані на оздоровлення, реабілітацію, працевлаштування учасників АТО. Також відповів на актуальні питання присутніх, а оскільки в її складі є представники громадської організації «Київська міська спілка ветеранів АТО», громадської організації «Захисники України» та військовослужбовці Збройних Сил України, найактуальнішими виявилися питання щодо державного протезування, оформлення документів на отримання протезів, індивідуальної програми реабілітації, психологічної допомоги та отримання фінансової підтримки від держави на відкриття власної справи для учасників АТО.

Микола Дубовик запропонував наступного разу спільно з  Державною службою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції провести розширене засідання з запрошенням представників установ, що зможуть детально роз’яснити порядок та всі кроки отримання тієї чи іншої допомоги учасникам АТО.

«Все більше наших хлопців, які повертаються додому, стикаються з різними питаннями, що потребують вирішення. Наразі існує достатня кількість організацій, що допомагає учасника АТО, але було б добре, щоб ми провели розширене засідання і кожен по своєму профілю дав детальні відповіді на всі питання військовослужбовців», - сказав в.о. голови райдержадміністрації.

Крім того, начальник управління праці та соціального захисту населення Світлана Бернадська розповіла, що серед основних напрямків соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей є надання матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг, встановлення статусу «Член сім’ї загиблого» та встановлення пільг та оформлення «Картки киянина». Так, за результатами роботи протягом листопада 2015 року з приводу оформлення матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулись 42 особи. У зв’язку з встановленням учасникам антитерористичної операції статусу «Учасник бойових дій» виплата допомоги припинена 32 особам. Станом на 27.11.2015 отримує зазначену допомогу 286 сімей. З приводу оформлення пільг протягом листопада 2015 року до Управління звернулись 69 осіб, правом на безкоштовне санаторно-курортне лікування скористались 1 учасник АТО та 12 осіб - члени їх сімей (дружини з дітьми). «Картку киянина» у листопаді 2015 року оформили 71 особі з числа учасників антитерористичної операції.

Підводячи підсумки роботи комісії, Микола Дубовик наголосив, що попри налагоджену роботу всіх структурних підрозділів райдержадміністрації щодо  координації і надання допомоги учасникам бойових дій, членам їх сімей та переміщеним особам, необхідно переглянути склад комісії, попрацювати над удосконаленням порядку її роботи, щоб вона стала максимально дієвим органом, який допомагає учасникам АТО вирішувати соціально-побутові проблеми.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024