Головна  →  Новини  →  29 листопада 2015

Перший сніг у Києві прибирають 243 спецмашини, а комунальники продовжують обробку тротуарів протиожеледними засобами

Перший сніг у Києві прибирають 243 спецмашини, а комунальники продовжують обробку тротуарів протиожеледними засобами

29 листопада понад дві сотні одиниць спецтехніки КК «Київавтодор» прибирають вулиці Києва від першого снігу. Так, 243 одиниці снігоприбиральної техніки вже о 15:30 у посиленому режимі працювали на автодорогах. Також працівники комунальної корпорації продовжують здійснювати обробку тротуарів протиожеледними засобами у ручному режимі.

Комунальними службами міста здійснюється цілодобовий моніторинг ситуації та зміни погодних умов. На випадок погіршення погоди загалом у столиці можуть залучити близько 700 одиниць спецтехніки, з яких 310 одиниць – машини КК «Київавтодор» та близько 400 – техніка житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕД) столиці, яка працюватиме у дворах та міжквартальних проїздах.

Так, міська влада додатково закупила 30 тракторів для прибирання тротуарів для ЖЕД, а на випадок надзвичайних ситуацій, підготовлено договори з приватними власниками аналогічної дорожньої техніки, яка може бути корисна при розчищенні. Таких договорів укладено на залучення 185 одиниць техніки.

Нагадаємо, що за даними Українського Гідрометцентру, вдень 29 листопада у столиці очікують дощ з переходом у середині дня в мокрий сніг. Увечері, за прогнозами, почне утворюватися сніговий покрив. Вночі 30 листопада випадатиме мокрий сніг. На дорогах протягом вказаного періоду місцями спостерігатиметься ожеледиця.

У зв’язку з цим Департамент транспортної інфраструктури закликає всіх водіїв не виїжджати на дороги Києва без нагальної потреби, з метою уникнення аварійних ситуацій та заторів на дорогах. Фахівці Департаменту нагадують – у разі сильного погіршення погодних умов та посилення снігу, в’їзд вантажного транспорту в місто може бути обмежено.

Джерело: http://kievcity.gov.ua/news/31404.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024