Головна  →  Новини  →  20 листопада 2015

У Подільському районі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (фото)

У Подільському районі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (фото)

З нагоди Дня Гідності та Свободи т.в.о голови Подільської райдержадміністрації Валентин Мондриївський, начальник управління освіти району Марина Васіна разом з жителями району, педагогами та учнями вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які були подолянами.

В гімназії «Межигірська» учасники урочистої лінійки  поклали квіти до меморіальної дошки Олександру Плеханову-учню гімназії, студенту архітектурного факультету Київського національного університету будівництва і архітектури, який загинув від пострілу снайпера на барикадах Майдану Незалежності  у центрі Києва 18 лютого 2014 року, коли силові спецпідрозділи отримали наказ штурмувати тих, хто вийшов на акції протесту проти злочинного режиму.

У спеціалізованій школі №118 «Всесвіт» також провели урочисту лінійку та поклали квіти до меморіальної дошки Дмитру Максимову – майстру спорту України, багаторазовому призеру Чемпіонату світу зі східних єдиноборств серед слабочуючих людей. Дмитро загинув від розриву гранати, зупинивши собою її політ і прикривши побратимів.

Звертаючись до присутніх на пам’ятних заходах, Валентин Мондриївський зазначив, що події дворічної давнини, які  змінили життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе у ньому, назавжди будуть в нашій пам’яті і будуть передаватися із покоління в покоління згадкою про відважних та мужніх людей, які не скорилися під тиском влади. «Сьогодні ми вшановуємо учасників тих історичних подій – справжніх патріотів, які за нашу свободу і оновлення країни заплатили найвищу ціну – відділи своє життя. Україна має Героїв Небесної Сотні, людей, які ніколи не прагнули стати Героями, але першими віддали своє життя і довели всім нам, що наша молодь прагне кращого майбутнього, вільної країни і, що ми незламні та єдині в цьому прагненні» - сказав голова району.

Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих та поклали квіти до меморіальних дошок, встановлених на їх честь.

Також у Подільському районі з нагоди Дня Гідності та Свободи в бібліотеках проводяться виставки, тематичні полиці та перегляд літератури. Відділення соціально-побутової адаптації проведуть для своїх підопічних патріотичні лекції-бесіди, а у освітніх закладах району проходять історико-патріотичні виставки, бесіди, лекції, уроки мужності та  перегляди фільмів про Героїв Небесної Сотні.

У гімнастичній залі стадіону «Спартак» 21 листопада відбудеться чемпіонат Подільського району з хортингу, який приурочений до Дня Гідності та Свободи. 

Переглянути всі фото:

У гімназії «Межигірська» поклали квіти до меморіальної дошки Олександру Плеханову. 

У спеціалізованій школі №118 «Всесвіт» поклали квіти до меморіальної дошки Дмитру Максимову.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024