Головна  →  Оголошення  →  19 листопада 2015

Шановні мешканці Подільського району! Змінились умови надання одноразової матеріальної допомоги

У жовтні 2015 року змінились умови надання одноразової адресної матеріальної допомоги відповідно до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням Київської міської ради від 17.02.2011 № 19/5406 (в редакції рішення Київської міської ради від 04.03.2015 № 135/1030).

З метою підвищення рівня соціального захисту малозабезпечених громадян, які опинились у складних життєвих обставинах, розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.10.2015 № 1022 затверджено Положення про порядок надання одноразової адресної матеріальної допомоги (далі – матеріальна допомога) малозабезпеченим верствам населення міста Києва які опинились у складних життєвих обставинах.

Згідно із зазначеним Положенням матеріальна допомога надається працездатним особам, пенсіонерам та інвалідам, які опинились у складних життєвих обставинах (у разі довготривалої хвороби, необхідності проведення складного і дорогого лікування з хірургічним втручанням, смерті близьких родичів, стихійного лиха, катастрофи, пожежі, повені та інших особливих обставин тощо), які вони не можуть подолати без сторонньої підтримки, якщо середньомісячний сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередніх шість місяців не перевищує півтора прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність, на одну особу в розрахунку на місяць. Станом на 16.11.2015 – 1611,00 грн.

Також матеріальна допомога надається багатодітним сім’ям, середньомісячний дохід на кожного члена сім’ї яких за попередні шість місяців дає право на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Матеріальна допомога надається на підставі особистої заяви, до якої додаються наступні документи:

-                 копію паспорту;

-                 копію пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги (у разі наявності);

-                 копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру;

-                 копії свідоцтв про народження дітей (для багатодітних сімей);

-                 довідку за місцем реєстрації про склад сім'ї, засвідчену відповідною житлово-експлуатаційною організацією або органом самоорганізації населення;

-                 копії довідки МСЕК (за наявністю);

-                 документи, які підтверджують складні життєві обставини, що обґрунтовують потребу в наданні матеріальної допомоги.

-                 довідки про доходи за попередні шість місяців.

Матеріальна допомога виплачується у грошовому вигляді в розмірі від 200,00 до 1000,00 грн за рішенням комісії щодо прийняття рішень про надання одноразової адресної матеріальної допомоги та її розмір малозахищеним верствам населення Подільського району м. Києва, створеної при Управлінні праці та соціального захисту населення, на підставі відповідних наказів.

Для оформлення матеріальної допомоги необхідно звернутись до Управління праці та соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 31-Б, кім. 201.

Телефон для довідок: 425-88-42.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024