Головна  →  Новини  →  13 листопада 2015

Валентин Мондриївський: «Інформація щодо будівництва торгово-розважального комплексу на місці школи №114 – це лише брудний піар, який не відповідає дійсності»

Валентин Мондриївський: «Інформація щодо будівництва торгово-розважального комплексу на місці школи №114 – це лише брудний піар, який не відповідає дійсності»

Інформація, поширена в мережі Інтернет щодо будівництва торгово-розважального комплексу на місці школи №114 в Подільському районі – не відповідає дійсності. Про це сказав голова Подільського району Валентин Мондриївський.

«Інколи недобросовісні політики поширюють інформацію, що не відповідає дійсності задля підняття свого політичного статусу. Мені прикро, що цього разу справа дійшла і до спекуляції по відношенню до дітей та батьків. Я офіційно заявляю, що на місці 114 школи нічого, окрім школи не буде», - прокоментував повідомлення Валентин Мондриївський. 

Також він додав, що така ж ситуація була із реконструкцією дитячого садочку №268, що на вулиці Копилівській,6, де, нібито, мали збудувати торговельний комплекс чи віддати під житлову забудову. Наразі всі роботи знаходяться на завершальному етапі і оновлений сучасний садочок найближчим часом відкриє свої двері для маленьких подолян.

Довідково:

На підставі Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 29.12.2011 року № 2528 «Про реконструкцію будівлі спеціалізованої школи № 114 по вул. Фрунзе, 87/89 у Подільському районі» Управлінням капітального будівництва, архітектури та землекористування була забезпечена розробка проектно-кошторисної документації реконструкції стадії «П». У зв’язку з аварійним станом будівлі школи її експлуатацію було зупинено у червні 2010 року.

Через конфігурацію існуючої шкільної земельної ділянки та щільність міської забудови не можна здійснити будівництво іншої будівлі. 

Крім того, Управління капітального будівництва, архітектури та землекористування додатково погодило Дозвіл на розроблення документації із землеустрою на ділянку 0,16 га (для запобігання розташування на території школи тимчасових споруд) у Постійній комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування за підписом Київського міського голови. 

Наразі відпрацьовується проект відведення земельної ділянки загальною площею 0,99 га у постійне користування балансоутримувачу – Управлінню освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації.

Відповідно до Програми економічного та соціального розвитку місті Києві на 2015 рік виділено 98,7 тис.грн. Подільська РДА попросила 910 тис. грн. на 2016 рік для виготовлення робочої документації об’єкта реконструкції. Реконструкція будівлі спеціалізованої школи № 114 по вул. Фрунзе, 87/89 у Подільському районі є складною, тому потребує додаткового часу. Після отримання позитивного експертного звіту по стадії «П» буде розроблена проектно-кошторисна документація стадії «Р». По завершенню виготовлення проектно-кошторисної документації та отримання дозвільної будівельної документації будівельні роботи будуть розпочаті.

Спеціалізована школа  № 114 по вул. Фрунзе, 87/89 у Подільському районі буде працювати виключно за своїм функціональним призначенням.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024