Головна  →  Новини  →  12 листопада 2015

Віктор Смирнов: «10 із 100 Заслужених донорів України - подоляни!» (фото)

Віктор Смирнов: «10 із 100 Заслужених донорів України - подоляни!» (фото)

У Будинку дитячої творчості Подільського району відбулося традиційне вшанування донорів.

На захід, який за підтримки Подільської районної в місті Києві державної адміністрації провела районна організація Червоного Хреста, були запрошені Почесні і Заслужені донори України, ветерани та активісти донорського руху, працівники  медичних установ району.

«Щосекунди у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові, адже, незважаючи на сучасні технології, замінника людської крові й досі не винайдено. Для забезпечення лікарень Києва препаратами крові щороку потрібно майже 12 тон еритроцитарної маси й близько 25 тон плазми крові. У цьому життєдайному морі є краплі крові донорів Подолу», - відкриваючи свято, сказала голова Подільської районної організації Червоного Хреста Тетяна Гоєнко.

Привітати людей, які багаторазово здавали кров, не жаліючи ні краплини для рятування чужого життя, прийшли заступник голови Подільської райдержадміністрації Віктор Смирнов, заступник головного лікаря центру крові Утвенко Світлана, керівник відділу інформації Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Віктор Щербанюк та голова Подільської районної організації Червоного Хреста Тетяна Гоєнко. Вони вручили донорам почесні грамоти та подарунки.

«Ми гордимося тим, що в нашому районі є 180 Почесних та 10 Заслужених донорів України. Адже ці звання – це не данина професії, а шана поклику душі, щедроті серця та високому розумінню громадянського обов’язку. Спасибі вам за те, що ви даруєте людям надію на порятунок, бо життя людини - найвище благо на землі, а порятунок його - найвища честь для тих, хто долучається до цього», - сказав у своєму виступі Віктор Смирнов.

А після вшанування та нагородження донорів відбувся концерт за участю юних талантів Будинку дитячої творчості Подільського району.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024