Головна  →  Новини  →  2 листопада 2015

Стан виконання звернень громадян за 9 місяців 2015 року розглянули на засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації (фото)

Стан виконання звернень громадян за 9 місяців 2015 року розглянули на засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації (фото)

29 жовтня першим питанням порядку денного засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації розглянули виконання звернень громадян за дев’ять місяців 2015 року. Доповідала з цього питання начальник відділу роботи із зверненнями громадян Оксана Аршинова.

Вона повідомила, що за звітний період відділом зареєстровано 2650 звернень, із них: письмових – 1992, з особистого прийому – 658. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, їх кількість збільшилась на 1386 або на 52 відсотки. Колективні звернення становлять 15 відсотків від загальної кількості. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх кількість збільшилась на 27 відсотків. З урахуванням колективних звернень за 9 місяців звернулось 7933 громадянина, які в своїх листах порушили 3844 питання. Безпосередньо від громадян за звітний період зареєстровано 808 звернень, що становить 31 % від загальної кількості.

«Як свідчить аналіз, за актуальністю питань, що порушували громадяни у письмових та усних зверненнях, це – питання комунального господарства, що складає 70 відсотків від загальної кількості. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 42 відсотки. Переважно це експлуатація будинків, ремонт ліфтів, ремонт дахів, асфальтування, облаштування дитячих майданчиків, оплата комунальних послуг, благоустрій прибудинкових територій та інше», - зауважила Оксана Романівна.

Не менш важливими залишаються питання розгляду звернень від переселенців із Східних областей України. Зокрема, вирішено питання щодо влаштування дітей до загальноосвітньої школи та дитячих навчальних закладів в м. Києві; виплачено кошти на поховання та оформлено допомогу на лікування. Від громадян, які беруть участь в антитерористичної операції та їх сімей розглянуто 422 звернення. Також за звітний період розглянуто 16 звернень від родичів учасників антитерористичної операції.

За звітний період у відділі роботи із зверненнями громадян здійснено організацію опрацювання звернень та контроль за 1226 зверненнями громадян до Державної установи «Урядовий контактний центр». Як свідчить моніторинг, на урядову гарячу лінію громадяни передусім зверталися з питань житлового господарства - 689 звернень, або 56%, з питань надання субсидій – 289 звернень, або 24%, призначення щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території - 51 звернення, або 4 %, та інші питання.

Забезпечено контроль за розглядом 25 тис. 399 телефонних звернень громадян до КБУ «Контактний центр міста Києва». виконання звернень, з урахуванням перевірки зворотного зв’язку із заявниками, становить 99 відсотків.

Значна частина звернень громадян за звітний період надійшла до районної державної адміністрації від найменш соціально захищених категорій громадян: інвалідів Великої Вітчизняної війни – 8 звернень, від учасників та інвалідів війни, учасників бойових дій - 136, ветеранів війни та праці - 77, багатодітних сімей,  матерів героїнь, одиноких матерів – 38, учасників ліквідації  наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи – 14 звернень. Звернення зазначених категорій розглядаються особисто головою районної адміністрації, надаються відповідні доручення, виконання яких контролюється до часу розв’язання проблем, які спричинили звернення.

За результатами розгляду зазначеного питання членами Колегії прийнято рішення внести до протоколу доручення щодо покращення роботи зі зверненнями громадян та стану виконавської дисципліни за розглядом звернень у всіх структурних підрозділах та комунальних підприємствах райдержадміністрації, а також підвищення персональної відповідальності посадових осіб під час розгляду звернень громадян. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024