Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2015

У Подільському районі урочисто відзначили 71-у річницю визволення України від фашистських загарбників (фото)

У Подільському районі урочисто відзначили 71-у річницю визволення України від фашистських загарбників (фото)

У Подільському районі столиці відбувся  ряд урочистих заходів з нагоди 71-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. Розпочалися вони з покладання квітів до могил воїнів – визволителів Києва на Куренівському цвинтарі та до пам’ятного знаку у сквері біля кінотеатру «Жовтень», на місці майбутнього пам’ятника воїнам-визволителям Києва.

Після цього ветерани та керівництво Подільської районної в місті Києві державної адміністрації переїхали до Парку моряків, де пройшов мітинг – реквієм. Покласти квіти до пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії та до монітора «Желєзняков» прийшли ветерани війни, голови ветеранських організацій з прилеглих мікрорайонів, представники громадських організацій, подоляни та військовослужбовці.

Звертаючись до учасників мітингу – реквієму,  перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик зазначив, що саме завдяки героїзму ветеранів війни 1941-1945 років було вигнано з української землі і  розбито фашистських загарбників. «Ми пишаємось, що сьогодні в Подільському районі проживають близько чотирьох з половиною тисяч ветеранів війни. Серед них 98 осіб, які визволяли Україну та місто Київ. Минатимуть роки, змінюватимуться люди, покоління і, невдовзі, на жаль,  настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але пам’ять про них житиме вічно!», - наголосив перший заступник голови райдержадміністрації.

Про героїзм, який проявили воїни - визволителі і, про героїзм, який творять українські бійці в зоні АТО, сказав і голова громадської організації ветеранів Подільського району Микола Гладун.

Після вшанування пам’яті визволителів хвилиною мовчання учасники зібрання поклали квіти до монітора «Желєзняков» та до всіх пам’ятників та обелісків, які знаходяться в Парку моряків.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024