Головна  →  Новини  →  19 жовтня 2015

Держсанепідслужба Києва радить обмежити перебування на відкритому повітрі в зв’язку із горінням торфовищ у Київській області

Держсанепідслужба Києва радить обмежити перебування на відкритому повітрі в зв’язку із горінням торфовищ у Київській області

У зв’язку із горінням торфовищ на території Київської області (за даними Міністерства надзвичайних ситуацій станом на 19.10.2015р. горінням охоплено 122 га) у столиці відмічається задимленість повітря продуктами горіння.

З 15 жовтня Держсанепідслужба м. Києва організувала щоденний моніторинг атмосферного повітря в районах, найближчих до горіння, на вміст забруднюючих речовин, властивих відповідним процесам: сірчистий ангідрид, азоту діоксид, вуглецю оксид.

За даними проведених сьогодні досліджень, з 5:00 до 8:30 зареєстровано максимально разові перевищення ГДК сірчистого ангідриду у 5-5,6 рази в Дарницькому районі, в 4 рази – в Дніпровському і Оболонському районах, у 3,6 рази – в Шевченківському, до 3 разів – у Печерському, в 2,4 рази – в Голосіївському і Деснянському, у 2,5 рази – в Подільському районі, у 1,8 – в Солом’янському.

З 8:00 до 11:00 максимально-разові концентрації сірчистого ангідриду з перевищенням ГДК у 3,6 рази зафіксовані в Дарницькому районі, у 2,4 рази – в Деснянському і Шевченківському районах, у 2 рази – в Дніпровському районі, в 1,8 рази – в Оболонському, в 1,5 рази – в Подільському, в 1,4 рази – в Голосіївському і Солом’янському районах, в 1,2 рази – в Святошинському.

Це свідчить про зменшення концентрації забруднюючих речовин у повітрі міста в часі, але разом із тим і про збільшення території забруднення. При цьому у денні та вечірні години, а також при посиленні руху вітру перевищення гігієнічних нормативів не зафіксовано.

За таких умов надходять скарги на неприємний запах «горіння», у багатьох відмічаються погіршення самопочуття, загострення хронічних хвороб органів дихання, серцево-судинної системи тощо.

При виникненні таких явищ слід обмежити перебування на відкритому повітрі, проводити профілактичні заходи, за можливості перебувати за межами території задимленості. За її відсутності проводити наскрізне провітрювання жилих приміщень.

Крім того, Держсанепідслужба м. Києва пропонує обмежити рух автотранспорту в ранкові години, заборонити проведення масових заходів на відкритому повітрі осіб групи ризику (діти, літні люди, хворі на хронічні захворювання, вагітні) у першу половину дня та мінімізувати час знаходження людей на період дії зазначеного явища до зміни погодних умов і ліквідації горіння торфовищ. 

Офіційний інтернет-портал Київської міської державної адміністрації http://kievcity.gov.ua/news/30087.html

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024