Головна  →  Новини  →  11 вересня 2015

У Подільському районі у школі № 243 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого героя АТО Романа Тимошенка (фото)

У Подільському районі у школі № 243 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого героя АТО Романа Тимошенка (фото)

11 вересня на фасаді школи № 243 у Подільському районі відкрито й освячено меморіальну дошку старшому лейтенанту Тимошенку Роману Васильовичу.

Пам'ять загиблого героя прийшли вшанувати рідні та близькі Романа, його бойові побратими, друзі, однокласники, голова та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, педагогічний колектив школи, учні та подоляни.

Про Романа Тимошенка, який виступив на захист незалежності та територіальної цілісності України і героїчно загинув, знає кожен учень школи. Він народився 5 березня 1989 року в місті Києві. В 2006 році закінчив 11-А клас середньої загальноосвітньої школи № 243 міста Києва та вступив до Львівського інституту Сухопутних військ Національного університету «Львівська політехніка» на Факультет бойового застосування військ. 2010 року Роман отримав військове звання «лейтенант» та був призначений на посаду командира взводу охорони до 101 окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, де проходив службу до 2015 року. Починав службу командиром взводу, а згодом отримав чергове військове звання старший лейтенант та призначений на посаду командира роти охорони. З початком бойових дій на Донбасі одним з перших клопотав про направлення в зону проведення АТО. За час війни Роман неодноразово вступав в бойові зіткнення з ворогом, перебував під артилерійським обстрілом, здійснював бойове супроводження військових вантажів на найнебезпечніші ділянки фронту.

16 лютого 2015 року старший лейтенант Тимошенко очолював колону військової техніки, яка вивозила з оточення поранених воїнів, що брали участь в боях поряд з містом Дебальцевим. Під час руху бронетранспортер, в якому знаходився Роман, здійснив наїзд на протитанкову міну, що здетонувала. Внаслідок вибуху він отримав травми, несумісні з життям, та помер…

Полотно з пам’ятної дошки зняли бойові побратими загиблого героя, батько та племінниці, які навчаються у цій школі. Отець Костянтин, військовий капелан 101 бригади охорони ГШ ЗСУ, освятив меморіальний знак.

«Події, які відбуваються на Сході України, як ніколи поєднали українців, але ця єдність дається дорогою ціною. Ціною людських життів, які віддають на полі бою наші відважні воїни. Один із них є наш подолянин, випускник вашої школи Тимошенко Роман. Я висловлюю глибоку вдячність батькам за подвиг свого сина, слова подяки воїнам-побратимам, педагогічному та учнівському колективам, які бережуть пам’ять про свого героя», - сказав у своїй промові голова району Валентин Мондриївський.

Бойові побратими Романа відмітили, що в їхній пам’яті він навіки залишиться надзвичайно чесною та порядною людиною, мужнім командиром та вірним бойовим товаришем, справжнім захисником Батьківщини, який з честю виконав військовий обов’язок перед Україною.

На честь героя-випускника учні школи читали вірші, у 1-6 класах пройшли уроки мужності з виготовленням листівок та малюнків для воїнів АТО, а також змагання з бігу.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024