Головна  →  Новини  →  31 серпня 2015

Працівники освіти Подільського району під час щорічної серпневої конференції обговорили реалізацію освітніх проектів через партнерство (фото)

Працівники освіти Подільського району під час щорічної серпневої конференції обговорили реалізацію освітніх проектів через партнерство (фото)

27 серпня у ліцеї №100 «Поділ» відбулася конференція педагогічних працівників навчальних закладів Подільського району. У її роботі взяли участь голова Подільської райдержадміністрації Валентин Мондриївський, заступник голови Віктор Смирнов, начальник управління освіти Марина Васіна, керівники навчальних закладів району, батьки та учні. Серед почесних гостей до участі в конференції долучилися прем’єр-міністр України 2005-2006 років, міністр Оборони України 2007-2009 років, професор Національного університету ім.Т.Г. Шевченка, кандидат економічних наук – Єхануров Юрій Іванович, представник засновника Міжнародної школи «Меридіан» Ісмаіл Ерсьозолглу, керівник Британської ради в Україні Пол Кім.

Валентин Мондриївський привітав учасників конференції з початком нового навчального року та подякував за роботу з підготовки освітніх закладів району до 1-го вересня.

«Сьогодні освіта району – це 82 заклади, в яких навчається та виховується 25 тисяч 514 дітей. У галузі працює 2 тисячі 329 педагогічних працівників та 1 тисяча 870 технічних. За цими цифрами, перш за все, стоять людські долі і завдання влади – створити безпечні, комфортні умови навчання та праці для всіх учасників освітнього процесу. Мер Києва Віталій Кличко приділяє велику увагу розвитку освітньої галузі як в районах, так і в місті в цілому.  Звичайно ще багато роботи, але позитивні зміни є, і в тих обставинах, що склалися в країні, особливо важливо не зупинятися, а максимально зберегти потенціал розвитку освітньої галузі», - звернувся до присутніх Валентин Миколайович.

З презентацією про реалізацію освітніх проектів через партнерство виступила начальник управління освіти Подільського району Марина Васіна. Вона проаналізувала навчальний рік, що минув. Мова йшла про фінансово-економічне забезпечення, підготовку до нового навчального року, відновлення дитячих садочків та груп, капітальні та поточні ремонти закладів освіти, стан загальної середньої освіту, впровадження енергозберігаючих технологій в закладах району, кадрове забезпечення та інші питання. Особливо Марина Володимирівна подякувала партнерам, меценатам та батькам, які також докладають зусиль до того щоб діти навчалися у затишних класах, отримували додаткові знання та практичні навички як в школі, так і поза навчанням.

 «Ми плідно співпрацюємо з Британською Радою в Україні, Малою академією наук України, Київським національним університетом ім.Т.Г.Шевченка, музеєм популярної науки і техніки «Експерементаріум», Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді та ще багато з ким задля того, щоб наші діти отримали якісні знання та практичний досвід», - зауважила керівник освіти району.

До обговорення ключових питань та рекомендацій щодо перспектив розвитку освіти району долучилися  майже всі керівники навчальних закладів, педагоги-новатори та запрошені науковці, які ділилися досвідом щодо питань виміру розвитку обдарованої дитини, спеціалізації школи в дії, поєднання знань та навичок в реальному житті та своїми особистими напрацюваннями.

В перервах між дискусіями творчі колективи району «Дитяча опера», ансамбль сучасного спортивного танцю «Колібрі»  подарували присутнім талановиті виступи.

По завершенню конференції голова Подільського району Валентин Мондриївський подякував усім педагогам за хорошу роботу у минулому навчальному році, акцентуючи, що освіта району має високі показники на загальноміському рівні, адже на Подолі працюють творчі, талановиті та відповідальні педагоги. Після того директор ліцею «Поділ» Вікторія Телегіна показала голові району готовність класів до нового навчального року, ознайомила з матеріально-технічним забезпеченням ліцею. 

Переглянути фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024