Головна  →  Новини  →  19 серпня 2015

У Києві сформували програму заходів до Дня Незалежності України

У Києві сформували програму заходів до Дня Незалежності України

Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження КМДА про відзначення у столиці Дня Державного Прапора України та 24-річниці незалежності.

До програми святкування увійшли як загальнодержавні, так і міські заходи.

Зокрема, 23 серпня відбудуться урочисті заходи за участю керівництва держави, а також церемонія урочистого підняття Державного Прапора України біля будівлі Київської міської ради (о 10:00) та в районах міста. Під час церемонії підняття Прапора біля КМДА відбудеться вручення паспортів громадянина України шістнадцятирічним юнакам і дівчатам столиці, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті та мистецтві.

Відбудеться Всеукраїнський дитячий фестиваль-конкурс «Омріяна Україна очима дітей»(вул. Хрещатик, 36, на сходах біля будівлі КМДА). У Національній опері України відбудеться мистецький захід «Ніхто, крім нас». На гостей Співочого поля 23 серпня чекатиме концерт із нагоди Дня Державного Прапора України.

24 серпня, у День Незалежності України, відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні на вул. Інститутській. Також у районах міста покладуть квіти до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

На Майдані Незалежності та вул. Хрещатик пройде «Парад незалежності» з нагоди 24-ї річниці незалежності України. О 13:00 творчі колективи мистецьких навчальних закладів візьмуть участь у святковому концерті на головній вулиці столиці, а о 16:30 на Хрещатику розпочнеться гала-концерт до Дня Незалежності України.

Концертна програма за участю майстрів мистецтв і художніх аматорських колективів Києва відбудеться на Співочому полі.

На Михайлівській площі проведуть захід «День Незалежності з добровольцями й волонтерами», також пройдуть виставки, майстер-класи та концерт «Пісні Героїв».

На Софійській, Михайлівській, Контрактовій, Троїцькій, Привокзальній площах, а також біля арки Дружби народів триватимуть флешмоби за участю зірок української сцени з нагоди Дня Державного Прапора та збір підписів на прапорах для відправлення їх у зону АТО.

Також у цей день у Києві можна буде відвідати різноманітні спортивні заходи. Київський міський автомотоклуб проведе на Хрещатику спортивно-презентаційну акцію «Україна єдина».

23-24 серпня кияни та гості столиці зможуть також відвідати культурно-масові заходи в парках культури та відпочинку (ПКіВ «Перемога», «Партизанська слава», Центральний, Гідропарк, Голосіївський парк ім. М. Рильського). 22-23 серпня на Андріївському узвозі відбудеться фестиваль мистецтв.

23-25 серпня на Софійській площі триватиме виставка бойових прапорів частин Збройних Сил України, Національної Гвардії України та Держприкордонслужби України, які брали участь у антитерористичній операції.

Із 21 серпня до 14 вересня на території Печерського ландшафтного парку триватиме міська виставка квіткових композицій, які символізують єдність та цілісність України.

Офіційний інтернет-портал Київської міської державної адміністрації http://kievcity.gov.ua/news/27749.html
 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024