Головна  →  Новини  →  12 серпня 2015

Валентин Мондриївський: «Тільки комунальне підприємство «Поділ-благоустрій» - офіційно визначений організатор постійно діючої виставки-ярмарку на Андріївському узвозі» (фото)

Валентин Мондриївський: «Тільки комунальне підприємство «Поділ-благоустрій» - офіційно визначений організатор постійно діючої виставки-ярмарку на Андріївському узвозі» (фото)

До Дня Незалежності на Андріївському узвозі традиційно відбудеться фестиваль мистецтв та виставка-ярмарок. На гостей чекатиме низка різноманітних заходів та цікавих подій. Заплановані презентації авторської, художньої, сувенірної продукції, декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. Працюватимуть музеї, галереї, літні тераси та оглядові майданчики.

Голова району Валентин Мондриївський щосереди проводить нараду щодо актуальних питань організації діяльності на цій вулиці. Так, 12 серпня відбулась традиційна нарада, участь в якій, окрім керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств району, взяли представники КП «Інженерний центр» (замовник реставрації комунікацій на Андріївському узвозі), міські служби та громадськість.

«Мер Києва тримає на особистому контролі всі процеси, що відбуваються на цій вулиці та дав доручення створити комфортні умови для киян, які проживають та працюють на узвозі, для учасників виставки-ярмарку та гостей столиці», - зауважив Валентин Миколайович.

Як проінформував представник КП «Інженерний центр», на разі в завершальній стадії знаходиться процес підключення водопроводу та каналізації до нових мереж, а також передача всіх інженерних комунікацій  та об’єктів, що знаходяться на вулиці, на баланс до відповідних міських та районних служб. Тривають роботи і на вулиці Боричів Тік, котра прилягає до узвозу, там влаштовують дорожнє покриття.  Щодо роботи болардів, то, як і повідомлялося раніше, вони працюють в тестовому режимі, монітори диспетчерської, які транслюватимуть зображення в режимі онлайн, вже встановлені в Подільській райдержадміністрації.

Окремо обговорили питання організації самої виставки ярмарки. Відповідно до доручення мера Києва управління усіма процесами, які відбуваються на Андріївському узвозі, здійснюється Подільською райдержадміністрацією та її структурними підрозділами. Зокрема, відповідно до розпорядження від 28.05.15 №355 "Про функціонування постійно діючої виставки-ярмарку на Андріївському узвозі" комунальне підприємство «Поділ-благоустрій» визначене єдиним організатором зазначеної ярмарки.

«За період роботи КП «Поділ-благоустрій», як організатора постійно діючої виставки-ярмарку на Андріївському узвозі, основним питанням  стало підвищення рівня організації проведення цього заходу. Працівники підприємства спільно з службами райдержадміністрації здійснили облаштування  складів  для торговельного обладнання учасників ярмарки  біля буд №34 та ще один склад біля буд №2 перебуває на стадії ремонту. Встановлено 10  урн нового зразка та 6 відремонтовано, біля будинку №9 відновлено провалля біля люка, відремонтована частина тротуару біля буд. №13, музею ім.Булгакова. Зараз активно ведуться роботи щодо приведення до належного стану «покинутих» будинків та відновлення фасадів будівель після пошкодження їх графіті», - доповів голові району директор підприємства Дмитро Коротков.

Зі слів Дмитра Валентиновича, найбільш проблемним питанням, з яким щоденно звертаються до нього підприємці, залишається діяльність деяких громадських організацій, які під виглядом благодійних внесків збирають з учасників гроші, нібито, за місця та право здійснювати діяльність на Андріївському  узвозі, посилаючись на неіснуючі  правові документи. Така ситуація заводить в оману митців, особливо тих, корті беруть участь у ярмарці тільки  на свята. Для вирішення цього питання встановлено інформаційні дошки для мешканців Андріївського узвозу та учасників постійно діючої виставки-ярмарку та проводяться щоденні зустрічі щоб вони мали можливість отримувати достовірну інформацію.

«Цього року на День Незалежності ми плануємо, що узвіз відвідають більше тисячі митців та художників  з різних куточків країни і втричі більше простих відвідувачів. Всі учасники ярмарку на безоплатній основі долучаються до участі. Я ще раз попереджаю тих, хто хоче наживитися на проведенні цих заходів, представляючись організатором та шантажуючи учасників. Ніхто, окрім комунального підприємства «Поділ-благоустрій» не вповноважений організовувати роботу ярмарку», - сказав Валентин Миколайович, реагуючи на таку інформацію, додавши, що у разі виявлення таких фактів будуть направлені відповідні звернення до правоохоронних органів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024