Головна  →  Новини  →  3 серпня 2015

На засіданні Колегії Подільської райдержадміністрації розглянути питання забезпечення соціальних гарантій учасників АТО (фото)

На засіданні Колегії Подільської райдержадміністрації розглянути питання забезпечення соціальних гарантій учасників АТО (фото)

30 липня на засіданні Колегії розглянули питання забезпечення соціальних гарантій учасникам АТО, членам їх сімей та вимушеним переселенцям із тимчасово окупованих територій і зони проведення АТО.

«Основні побутові питання сімей загиблих та поранених учасників АТО, які проживають в Подільському районі – це ремонт у квартирах та будинках, встановлення пам’ятників, заміна лічильників гарячої та холодної води, встановлення лічильників на газ, придбання ліків, реабілітація та оперативне лікування. Деякі потребують великих коштів, наразі ми шукаємо можливість допомогти у вирішення цих питань. Але є й такі, що не вимагають значних фінансових затрат – ці необхідно вирішити в найкоротший термін», - наголосив Валентин Мондриївський, відкриваючи засідання. 

Як поінформувала начальник управління праці та соціального захисту населення Світлана Бернадська, серед основних напрямків соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей є надання матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг, встановлення статусу «Член сім’ї загиблого» та встановлення пільг та оформлення «Картки киянина». «В Управлінні праці та соціального захисту населення на обліку перебувають 688 громадян, які брали участь у проведенні антитерористичної операції та членів їх сімей, з них: 237 осіб – учасників АТО, 430 учасників АТО, яким встановлено статус «Учасника бойових дій», 1 інвалід війни та 20 сімей загиблих під час проведення АТО. Членам 16 сімей загиблих встановлено статус «Член сім’ї загиблого», а саме: 23 дорослим видані посвідчення, 4 дітям – довідки», - доповіла Світлана Борисівна.

Також 10 сімей загиблих воїнів користуються 50-відсотковою знижкою плати за користування житлово-комунальними послугами; 7 сімей користуються пільгами за фактичним місцем проживання; 3 сім’ї – збирають документи для оформлення статусу та отримання посвідчення «Член сім’ї загиблого».

Велика увага приділяється і дітям з сімей вимушених переселенців із зони проведення АТО та АР Крим. Районними управліннями та службами організовано та  проведено низку освітньо-культурних заходів (концерти, екскурсії, перегляди вистав в театрах, участь в ігротеках, квестах, тощо). Крім того, для дітей учасників антитерористичної операції-жителів міста Києва надано 12 безкоштовних путівок в пришкільні табори з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх навчальних закладів Подільського району, а 20 дітей з сімей вимушених переселенців із зони проведення АТО оздоровилися в селі Яноші  Берегівського району Закарпатської області за сприяння Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста та Посольства Угорщини в Україні. 

Підводячи підсумки зазначеного питання, члени Колегії прийняли одноголосне рішення щодо активізації роботи з вирішення соціально-побутових та інших проблем учасників АТО і членів їх родин, додавши відповідне доручення до протоколу засідання.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024