Головна  →  Новини  →  30 липня 2015

У Подільському районі заслухали підприємства-боржники із заробітної плати(фото)

У Подільському районі заслухали підприємства-боржники із заробітної плати(фото)

29 липня у Подільській райдержадміністрації відбулося засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат підприємствами, установами та організаціями Подільського району.

За інформацією, яку підготувало управління праці та соціального захисту населення Подільської райдержадміністрації, з початку 2015 року проведено сім засідань Тимчасової комісії, на які було запрошено 89 керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати, сплати платежів до Пенсійного фонду України та сплаті єдиного соціального внеску. Станом на 1 липня 2015 року заборгованість із заробітної плати мали 13 економічно активних підприємств району на загальну суму 4115,85  тис. грн, тому їхніх керівників і було запрошено на засідання комісії.

Представники 10 підприємств взяли участь у засіданні та доповіли про причини виникнення такої заборгованості,  а саме: ДП «Український центр з питань сертифікації та захисту прав споживачів», ДП «Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів», ДП «Водних шляхів «Укрводшлях», КП АТП № 2737, ТОВ «Транспортно-експедиційна фірма «ТРАНЗИТ», ПРАТ «Компанія з управління активами-адміністратор пенсійних фондів "УКРСИБ ЕССЕТ МЕНЕДЖМЕНТ», ТОВ «ПІЛЛАР» , ТОВ «ОУСІЕМ КИЇВ», ТОВ «ТЕСИС» та ТОВ «ЕМВ-Енерго». Проігнорували  засідання і не  з’явилися  на нього ПАТ «Комерційний банк «Стандарт», ТОВ «ПРОГРЕСИВ» та  ТОВ Хокейний клуб «Беркут».

 Перший заступник голови Подільської райдержадміністрації Микола Дубовик зазначив, що, в основному, керівники підприємств з розумінням ставляться до питань виплати заборгованості із заробітної плати і свідченням цьому є оперативна інформація згідно з якою, заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась на 1039,1 тис. грн., а саме частково погашено заборгованість із заробітної плати на ДП «Український центр з питань сертифікації та захисту прав споживачів» у сумі 16,6 сумі тис. грн., Державне підприємство Водних шляхів «Укрводшлях» - 1022,5 тис. грн. Таким чином, завдяки вжитим заходам у січні-червні 2015 року ліквідовано заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 14466,3 тис. грн.

 За результатами засідання комісії напрацьовано протокол доручень, серед яких, зокрема підготовка проекту листа до Подільського РУ ГУ МВС України в місті Києві  про неявку на засідання Тимчасової комісії керівників зазначених  трьох підприємств.  Матеріали про виявлені порушення чинного законодавства з оплати праці на підприємствах також отримають й інші правоохоронні органи для подальшого реагування.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024