Головна  →  Новини  →  24 липня 2015

У Подільській райдержадміністрації заслухали підприємства-боржники по платі за землю (фото)

У Подільській райдержадміністрації заслухали підприємства-боржники по  платі за землю (фото)

22  липня у Подільській райдержадміністрації відбулося чергове спільне засідання робочої групи щодо спільного відпрацювання питань по збільшенню надходжень по платі за землю та комісії з питань своєчасності і повноти сплати податкових та інших надходжень у 2015 році.

До участі в засіданні комісії  були запрошені керівники 5 підприємств-боржників. Керівництво ПАТ «Київський річковий порт», ДП «Київоблтурист» та ТОВ «Київський холодокомбінат» прибули на засідання до Подільської РДА. УСБ «Спартак» була  представлена провідним інженером, який не володів достатньою інформацією по питанню боргу підприємства та шляхів його погашення, а керівництво ТОВ «Група «Н.М.К.» взагалі запрошення проігнорувало.

За даним Державної податкової інспекції у Подільському районі станом на 1 липня  поточного року податковий борг по платі за землю по Подільському району до міського бюджету становить понад 30,0 млн. грн.  і щомісячно борг лише зростає.

Так, борг до місцевого бюджету по платі за землю ПАТ «Київський річковий порт» складає  15081,8 тис.грн., ДП «Київоблтурист» – 220,8 тис.грн., по орендній платі за землю УСБ «Спартак» заборгувала 3013,3 тис.грн., ТОВ «Київський холодокомбінат» – 540,7 тис.грн, ТОВ «Група Н.М.К.» - 2 892,90 тис.грн.

Валентин Мондриївський, звертаючись до присутніх представників підприємств наголосив, що час роз’яснень пройшов. «Ви вже неодноразово запрошуєтесь на засідання комісії, проте дієвих заходів по погашенню боргу та недопущенню його зростання  не проводите. І хоч, на жаль, районна адміністрація не має достатніх повноважень та важелів впливу на ваші підприємства, але разом з податковою інспекцією і правоохоронними органами ми знайдемо механізм впливу для того, щоб підприємства розпочали погашення боргів. По відношенню до найбільших неплатників будемо ініціювати перед профільним заступником голови КМДА здійснити перевірку цільового використання земель, що належать та перебувають у оренді у підприємств-боржників», - сказав голова району.

За результатами засідання прийнято рішення активізувати претензійну роботу до підприємств-боржників, а щодо злісних порушників законодавства підготувати  документи для передачі в правоохоронні органи та до суду.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024