КМДА Київська міська державна адміністрація


23 липня 2015

Валентин Мондриївський: «На території Старого Подолу не повинно бути жодного кіоску – це історико-архітектурний заповідник» (фото)

Валентин Мондриївський: «На території Старого Подолу не повинно бути жодного кіоску – це історико-архітектурний заповідник» (фото)

22 липня 2015 року під головуванням Валентина Мондриївського відбулося засідання районної комісії з питань демонтажу тимчасових споруд на території Подільського району.

До участі в засіданні, окрім керівників комунальних підприємств та структурних підрозділів райдержадміністрації, запросили підприємців, котрі здійснюють свою діяльність в центральній частині Подільського району.

«Я неодноразово говорив, що територія старого Подолу належить до Державного історико -архітектурного заповідника «Стародавній Київ», який охоплює територіюСтарого Подолу і ряду окремих пам'яток архітектури. Він має статус комплексної пам'ятки містобудування, а вся його територія має статус землі історико-культурного призначення. Тому, говорити  про розміщення тут кіосків, наметів, тимчасових споруд та інших конструкцій взагалі недоцільно. Ця територія повинна бути культурним, туристичним осередком, а не базарним», - відкриваючи засідання, сказав голова району.

Як доповів в.о. начальника відділу контролю за благоустроєм району Павло Поляком, в центральній частині району нараховується 12 кіосків, що потребують перенесення і власники майже всіх долучилися до участі в засіданні комісії.

Підприємці звернулися до голови з проханням більш детально опрацювати альтернативні місця переносу тимчасових споруд відповідно до Комплексної схеми розміщення, допомогти скоординувати роботу з ПАТ «Київенерго» щодо підключення енергоживлення до кіосків після зміни місця розташування.

Валентин Миколайович дав доручення провести роз’яснювальну роботу з кожним підприємцем, опрацювати пропозиції щодо узгодження місць по переносу та саму процедуру переміщення тимчасових споруд на визначені місця, а також допомогти з переліком документів та довідок необхідних для зміни місця розташування споруди відповідно до чинного законодавства.

За результатами засідання складено протокол доручень для виконання.  



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.