Головна  →  Новини  →  23 липня 2015

Валентин Мондриївський: «На території Старого Подолу не повинно бути жодного кіоску – це історико-архітектурний заповідник» (фото)

Валентин Мондриївський: «На території Старого Подолу не повинно бути жодного кіоску – це історико-архітектурний заповідник» (фото)

22 липня 2015 року під головуванням Валентина Мондриївського відбулося засідання районної комісії з питань демонтажу тимчасових споруд на території Подільського району.

До участі в засіданні, окрім керівників комунальних підприємств та структурних підрозділів райдержадміністрації, запросили підприємців, котрі здійснюють свою діяльність в центральній частині Подільського району.

«Я неодноразово говорив, що територія старого Подолу належить до Державного історико -архітектурного заповідника «Стародавній Київ», який охоплює територіюСтарого Подолу і ряду окремих пам'яток архітектури. Він має статус комплексної пам'ятки містобудування, а вся його територія має статус землі історико-культурного призначення. Тому, говорити  про розміщення тут кіосків, наметів, тимчасових споруд та інших конструкцій взагалі недоцільно. Ця територія повинна бути культурним, туристичним осередком, а не базарним», - відкриваючи засідання, сказав голова району.

Як доповів в.о. начальника відділу контролю за благоустроєм району Павло Поляком, в центральній частині району нараховується 12 кіосків, що потребують перенесення і власники майже всіх долучилися до участі в засіданні комісії.

Підприємці звернулися до голови з проханням більш детально опрацювати альтернативні місця переносу тимчасових споруд відповідно до Комплексної схеми розміщення, допомогти скоординувати роботу з ПАТ «Київенерго» щодо підключення енергоживлення до кіосків після зміни місця розташування.

Валентин Миколайович дав доручення провести роз’яснювальну роботу з кожним підприємцем, опрацювати пропозиції щодо узгодження місць по переносу та саму процедуру переміщення тимчасових споруд на визначені місця, а також допомогти з переліком документів та довідок необхідних для зміни місця розташування споруди відповідно до чинного законодавства.

За результатами засідання складено протокол доручень для виконання.  

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024