Головна  →  Новини  →  21 липня 2015

Микола Дубовик: «Викрадення деталей ліфтових механізмів створюють великі незручності мешканцям та завдають фінансової шкоди підприємству - балансоутримувачу»

Микола Дубовик: «Викрадення деталей ліфтових механізмів створюють великі незручності  мешканцям та завдають фінансової шкоди підприємству - балансоутримувачу»

21 липня в Подільській райдержадміністрації відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств району.

Перший заступник голови райдержадміністрації Микола Дубовик особливу увагу приділив питанню  викрадення ліфтових механізмів. За його словами, минулого тижня, через дії зловмисників зупинилося близько 10 ліфтів в житлових будинках району і ці випадки частішають.

«Знову активізувалися крадії ліфтових котушок в районі. Попри те, що машинні відділення закриті металевими решітками, це не зупиняє зловмисників. Зупинка ліфту створює великі незручності мешканцям будинків та завдає фінансової шкоди підприємству -балансоутримувачу. Я прошу представників правоохоронних органів відповідально підійти до вирішення цього питання та спільно з комунальниками провести роз’яснювальну роботу з мешканцями багатоповерхівок, щоб вони повідомляти в міліцію про підозрілих людей в будинках, особливо, де є ліфти. Та, у разі затримки викрадачів, притягнути до відповідальності та зобов’язати відшкодувати матеріальні збитки», - зауважив заступник голови. Також він додав, що гальмівна ліфтова котушка - це майже 5 кілограмів намотаної міді, тому для злодіїв вона є досить цінною.

З цього питання  заступник начальника дільниці товариства «Майстерліфт» Анатолій Курпач доповів, що  в період з 20 червня по 20 липня цього року у Подільському районі з ліфтів було викрадено 37 котушок. За його словами, ліфти, де викрадають котушки, підприємство намагається знову запускати за день-два. Вартість однієї котушки становить більше 1000 грн., тож подібні крадіжки котушок завдають великої шкоди фінансовому стану підприємства.

Також обговорили питання підготовки районного господарства до осінньо-зимового періоду, розгляд звернень громадян, санітарний стан території, питання покосу трави, несанкціонованої торгівлі, виконання ремонтних робіт в будинках, де головним розпорядником коштів є Подільська райдержадміністрація та інші.

За результатами наради надані відповідні протокольні доручення.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024