Головна  →  Новини  →  16 липня 2015

Валентин Мондриївський вручив свідоцтва на право власності кімнатами жителям гуртожитків (фото)

Валентин Мондриївський вручив свідоцтва на право власності кімнатами жителям гуртожитків (фото)

14 липня Валентин Мондриївський провів виїзний прийом громадян, на якому вручив жителям 18 свідоцтв на право власності кімнатами в гуртожитках на вул. Межова,119 та вул. Полкова, 61а. Подоляни зверталися до голови з проханням допомогти в оформленні документів на право власності.

 «У районі ще багато громадян, які роками проживають в гуртожитках і до цих пір не мають права власності на них. Ми допомагаємо максимально спростити шлях від подачі заявки на приватизацію до отримання свідоцтва на право власності. В минулому році частина мешканців вже отримали свідоцтва, сьогодні – інша частина. Робота в цьому напрямку ведеться щоденно, оскільки процес не такий легкий як того б хотілося. Всі, хто мають право на приватизацію кімнат відповідно до чинного законодавства -  отримають свідоцтва на власність», - зауважив голова району.

Також Валентин Миколайович додав, що для того щоб реалізувати законні права мешканців на приватизацію житла, райдержадміністрація у межах чинного законодавства здійснила підготовку гуртожитків до приватизації, їх інвентаризацію, виготовлення поверхового плану будинку та ін..

Як зауважив начальник відділу з питань майна комунальної власності Юрій Гоглюватий, після одержання права власності на кімнату власник може розпорядитися нею як своїм нерухомим майном - продати, подарувати, заповісти, здати в оренду, обміняти тощо. При отримані прав власності на кімнату в гуртожитку людина не позбавляється права, відповідно до Закону України про затвердження правил обліку громадян, щодо потреби в поліпшенні житлових умов, тобто всі існуючі черги на житло залишаються без будь-яких змін.

Також під час прийому місцеві мешканці звернулися до Валентина Миколайовича з питаннями житлово-комунального господарства – відновлення асфальтового покриття після розрить, встановлення лічильників та утримання будинків. За результатами зустрічі голова району дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів та комунальних підприємств району.   

 Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024