Головна  →  Новини  →  3 липня 2015

Валентин Мондриївський: «Найбільша гордість Подільського району – його історичність, але водночас це і головна його складність»

Валентин Мондриївський: «Найбільша гордість Подільського району – його історичність, але водночас це і головна його складність»

Голова Подільського району Валентин Мондриївський поспілкувався з киянами в редакції газети «Комсомольська правда – Україна».  Не зважаючи на ранню годину, до студії, де проводилася пряма телефонна лінія, додзвонилася велика кількість киян.

Всі питання, з якими зверталися мешканці, більшою мірою були пов’язані з перспективою розвитку старої частини Подолу. Мова йшла про вулицю Сагайдачного, як пішохідну зону, реконструкцію Контрактової та Поштової площ, розширення вулиці Братської. Особливо киян цікавила доля Гостинного двору.

«Найбільша гордість Старого Подолу – його історичність, але водночас це і найбільша його складність. Адже ця територія відноситься до заповідника «Стародавній Київ», має статус комплексної пам'ятки містобудування та потребує відповідного ставлення. Тому, зрозуміло, що відновлення туристичної привабливості району – одне з наших головних завдань. З іншої сторони, майже щодня постають проблеми зношених інженерних мереж, недостатньої пропускної спроможності центральних вулиць і тротуарів району, обмаль місць для відпочинку та паркування. Вирішення цих проблем потребує комплексного підходу. На мою думку, реалізація програми «Київ самобутній» зможе перетворити Поділ в улюблену історичну частину міста, яка буде комфортною для відпочинку городян і туристів, піших і велосипедних прогулянок», - зауважив Валентин Миколайович, спілкуючись з киянами. Також голова району додав, що на даний час міської владою проводиться велика робота в цьому напрямку.

Всі бажаючі мають можливість переглянути відеозапис прямої телефонної лінії з головою Подільського району Валентином Мондриївським за посиланням: https://www.facebook.com/pages/

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024