Головна  →  Новини  →  26 червня 2015

Підприємства Подільського району з початку року погасили заборгованість із заробітної плати та інших соціальних виплат на більш ніж 12-ть млн. грн. (фото)

Підприємства Подільського району з початку року погасили заборгованість із заробітної плати та інших соціальних виплат на більш ніж 12-ть млн. грн. (фото)

У Подільській райдержадміністрації відбулося засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат підприємствами, установами та організаціями Подільського району. Серед членів комісії традиційно були представники районної податкової інспекції , пенсійного фонду, центру зайнятості, управління статистики, управління ГУ МВС України в м. Києві та виконавчої служби.

До участі у засіданні комісії запросили більше 30 керівників підприємств району, що  мають заборгованість із заробітної плати та із єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За інформацією, яку підготувало управління праці та соціального захисту населення Подільської райдержадміністрації, з початку 2015 року проведено п’ять засідань тимчасової комісії, на які було запрошено 57 керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати. За результатами проведеної роботи та опрацювання інформаційних довідок від цих підприємств, про виявлені порушення повідомлено контролюючі та правоохоронні органи для вжиття відповідних заходів реагування. Завдяки спільним зусиллям у січні-травні 2015 року ліквідовано заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 12742,1 тис. грн.

Перший заступник голови Подільської райдержадміністрації Микола Дубовик зазначив, що керівники підприємств з розумінням ставляться до питань виплати заборгованості із заробітної плати і свідченням цьому є оперативна інформація згідно з якою, станом на 24 червня, заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась на 1252,7 тис. грн., а саме повністю погашено заборгованість на ПП «Арніка-2» та ДП «Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів», ТОВ «Меддрайв» та частково на ДП «Водних шляхів «Укрводшлях» - 1144,3 тис. грн.

Разом з тим, Світлана Бернадська, начальник управління праці та соціального захисту населення, зазначила, що керівникам підприємств, які ухиляються від вирішення питання погашення заборгованості систематично надсилаються листи, стан підприємства та фінансово-економічна діяльність моніториться через статистичне управління та податкову інспекцію, а до найбільш злісних порушників чинного законодавства застосовуються більш жорсткі методи впливу. З її слів, за результатами сьогоднішнього засідання до Подільського РУ ГУ МВС України в місті Києві буде направлено листи про неявку на засідання Тимчасової комісії керівників цілого ряду підприємств, а інші правоохоронні органи отримають відповідні матеріали про виявлені порушення чинного законодавства з оплати праці на підприємствах.

Подивитися всі фото 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024