Головна  →  Новини  →  14 травня 2015

У Подільському районі проаналізували рівень травматизму на підприємствах, установах та організаціях за І квартал 2015 року (фото)

У Подільському районі проаналізували рівень травматизму на підприємствах, установах та організаціях за І квартал 2015 року (фото)

У Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулася нарада щодо аналізу травматизму на підприємствах, установах та організаціях Подільського району за І квартал 2015року.

Перший заступник голови  Микола Дубовик, який головував на нараді, наголосив на тому, що збереження працездатності, здоров’я та життя людей – найголовніші цінності, адже ніякі компенсації не повернуть втрачені на виробництві здоров’я та життя. «Ми всі повинні пам’ятати, що людське життя – це найвища соціальна цінність і ніякими обставинами не можна виправити смерті людини. Кожний керівник і працівник мають усвідомити, що заходи з охорони праці та їх виконання не повинні бути формальністю», - зауважив Микола Григорович, додавши, що поліпшення умов праці та її безпека одночасно зберігають здоров’я та життя працівників, що травматизм на виробництві не випадково почали прирівнювати до національного лиха. Він завдає не лише багато горя і страждань конкретним людям, їхнім родинам та близьким, а й безпосередньо впливає на економіку країни, адже ці особисті трагедії зливаються в чималі суспільні втрати, негативно позначаються на рівні життя народу.

Завідувач сектору з питань охорони праці Київської міськадміністрації Сергій Лисенко зупинився на тому, що за І квартал 2015року на підприємствах, установах та організаціях м. Києва виробничі травми отримали 46 чол., що на 6 чол. або на 13,04% більше ніж за І квартал 2014року. За І кв. 2014року виробничі травми отримали 40 чол. Основні причини: організаційні (порушення трудової і виробничої дисципліни, невиконання посадових обов’язків, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, порушення технологічного процесу) - 52,2%, психофізіологічні (особиста необережність) - 34,8%,  технічні (незадовільний технічний стан виробничих об’єктів, будинків, споруд, території) - 13%.

Завідувач сектору з питань охорони праці Подільської райдержадміністрації Тамара Мороз повідомила, що за І квартал 2015 року у Подільському районі сталося 3 нещасні випадки на виробництві, що на 1 більше в порівнянні з І кварталом 2014 року. «В сучасних умовах роботодавці фінансують заходи зі створення безпечних і здорових умов праці за залишковим принципом, економія фінансів здійснюється саме за рахунок скорочення витрат на охорону праці, що не допустимо», - зауважила Тамара Миколаївна, нагадавши, що за порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів про охорону праці посадовою особою підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, якщо це порушення створило небезпеку для життя або здоров’я громадян, карається виправними роботами або штрафом. Якщо ж спричинило нещасні випадки з людьми (каліцтво чи смерть) матеріали розслідування обов’язково передаються в прокуратуру і керівник підприємства несе кримінальну відповідальність.

Також участь у нараді взяли начальник відділу організації профілактичної роботи та страховий експертиз Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в місті Києві Олена Бочарова, заступник начальника державної інспекції нагляду у соціально-культурній сфері Територіального управління Держгірпромнагляду по Київській області та м. Києві Петро Седих, технічний директор, провідний експерт НААУ, викладач ІRCA Олександр Лисенко, перший заступник головного редактора науково-виробничого журналу “Охорона праці”, кандидат технічних наук Костянтин Теличко.

Всі присутні мали можливість задати питання та переглянути тематичний відеофільм.

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024