Головна  →  Новини  →  9 травня 2015

Привітання Валентина Мондриївського з 70-ю річницею перемоги над нацизмом у Європі

Привітання Валентина Мондриївського з 70-ю річницею перемоги над нацизмом у Європі

Дорогі ветерани! Шановні подоляни та гості столиці!

Цього року в Україні ми вперше відзначаємо День пам’яті та примирення, 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі.  

Ми прийшли до розуміння рівного вшанування кожного, хто боровся з нацизмом, кожного воїна, який загинув, і тих, хто став безневинними жертвами війни та воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності.

Ми зобов’язані посилити турботу про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, жертв нацистських переслідувань. Ми маємо дбати про утвердження спадкоємності традицій воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, об’єднати суспільство навколо ідеї захисту України.

Всі ці принципи, в дні відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, особливого звучання набувають ще й тому, що на Сході нашої держави проливається кров, гинуть наші хлопці, захищаючи землю України  від зовнішнього агресора. Пролита героями кров, як і в ті далекі роки, проростає символами нашої пам’яті та скорботи – червоними маками, але, як і тоді, так і зараз ми переконані, що правда на боці добра. Ми пам’ятаємо! Ми перемагаємо!

Низький уклін Вам, ветерани Другої світової війни! Здоров’я та добра Вам! Ваш подвиг назавжди буде для нас, молодих, прикладом віри і самопожертви в ім’я майбутніх поколінь!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024