Головна  →  Новини  →  28 квітня 2023

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Щорічно у понад 100 країнах світу відзначають День охорони праці 28 квітня. І наша держава теж відзначає цей день відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року. За рекомендацією Міжнародної організації праці цьогорічний девіз:«Безпечне та здорове середовище – основний принцип та право на роботі».

Спільнота привертає особливу увагу до таких життєво важливих для всіх людей понять, як безпека та охорона праці. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять працівників, які загинули на робочих місцях, підкреслюючи першочергову необхідність створення гідних умов праці за принципом пріоритетності життя та здоров’я людини. Майже все життя людина присвячує роботі. І кожний хоче, щоб на його робочому місці було комфортно та безпечно і щоб на підприємстві роботодавцем робилось все необхідне, щоб виключити можливість нещасного випадку або аварії чи професійного захворювання. Питання створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму та профзахворювань були, є і повинні залишатися важливими та актуальними на будь-якому виробництві.

Щорічно й у Подільському районі відзначають День охорони праці. Турбота про збереження життя і здоров’я громадян лежить на плечах інженерів відділів охорони праці. Необхідно зазначити, що ваш особистий внесок у створення безпечних умов праці, запобігання аваріям, виробничому травматизму має особливе значення і заслуговує на велику подяку. Всі ми знаємо, що на будь-якому виробництві так чи інакше може статися щось небезпечне, але ряд знань захищає нас від цього. Вітаємо всіх з Днем охорони праці і бажаємо, щоб ніколи не знадобилося застосовувати ці знання на практиці або, якщо вже так станеться, ми могли застосувати їх саме там, саме так і саме тоді, коли потрібно. Хочемо побажати всім, хто працює у сфері охорони праці, з новими силами і натхненням продовжувати своїми фаховими діями забезпечувати і підтримувати безаварійну життєдіяльність всіх суб’єктів господарювання, керівників і працівників управлінь заради забезпечення на робочому місці належних, здорових і безпечних умов.

Зі святом, із Всесвітнім днем охорони праці!

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024