Головна  →  Новини  →  29 квітня 2015

У Подільському районі готуються до відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі (+ план заходів)

У Подільському районі готуються до відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі (+ план заходів)

Валентин Мондриївський підписав розпорядження «Про відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі у Подільському районі». Цим розпорядженням затверджено план заходів з підготовки та відзначення святкувань, які відбудуться не тільки на офіційному районному рівні, а й в закладах культури, освіти, в центрах соціального обслуговування населення, у відділеннях соціально-побутової адаптації, в клубах за місцем проживання та у ветеранських організаціях . Особливістю цьогорічного вшанування ветеранів буде те, що у них братимуть участь і нинішні військовослужбовці із зони проведення антитерористичної операції та члени їх сімей. Валентин Мондриївський зазначив, що у такий спосіб ми дотримуємося принципу наступності поколінь. «Ми повинні шанувати подвиг і традиції тих ветеранів, які боролися з нацизмом і яким зараз далеко за вісімдесят. Ми просто хочемо показати, що подвиги їхні знайшли продовження в діях їхніх синів та онуків, які зараз захищають рубежі держави на Сході України», - сказав керівник району.

Щодо урочистих заходів, то найбільші з них відбудуться: 8-го травня, в День пам’яті та примирення, на Рибальському півострові в Парку моряків, об 11 годині пройде урочистий мітинг-реквієм з покладанням квітів, а 9-го травня воїнів, які загинули визволяючи Київ, о 10-й годині вшановуватимуть на Куренівському кладовищі,  а на 12 годину на них чекатиме урочиста зустріч та концерт, котрий підготували професійні та художньо-самодіяльні колективи району. Разом з тим, святкові концерти для ветеранів війни відбудуться в школах естетичного виховання та в клубах за місце проживання, в загальноосвітніх закладах будуть організовані святкові лінійки, уроки пам’яті, зустрічі з ветеранами та відвідування їх вдома, з врученням подарунків та вітальних листівок, які школярі виготовлятимуть власноруч. У районних бібліотеках пройдуть літературно-музичні вечори, патріотичні години, тематичні книжкові виставки і традиційні зустрічі з ветеранами.

Окрім цього, відповідно до рішення Київської міської ради про міську цільову програму «Турбота. Назустріч киянам на 2011-2015 роки», всі ветерани-інваліди Великої Вітчизняної війни 1,2,3 –ї групи, а їх в районі 361 особа, а також члени сімей загиблих (померлих) учасників ВВв, реабілітованих громадян, жертв нацистських переслідувань, всього 1950 осіб, будуть забезпечені продуктовими наборами.

Відтак, Валентин Мондриївський зазначив, що цього року разом з ветеранами Великої Вітчизняної війни, які безпосередньо визволяли Україну, відповідно до Указу Президента, буде висловлена повага усім борцям проти нацизму. «Ми повинні зробити все для того, щоб у Подільському районі столиці була увічнена пам’ять про усіх жертв війни та воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни», - наголосив керівник району.

План районних заходів з підготовки та відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024