Головна  →  Новини  →  18 квітня 2023

Звернення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації з підготовки та проведення у 2023 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні

Звернення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації з підготовки та проведення  у 2023 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні

Шановні колеги!

Щороку у Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 відзначають День охорони праці. Цього року 28 квітня наша держава разом з усім світом відзначатиме цей день, девізом якого є «Безпечне та здорове робоче середовище - основний принцип та право на роботі».

Збереження найвищої суспільної цінності –  людини, її життя і здоров’я у державах, де сповідуються європейські цінності, є головним завданням влади, бізнесу,  усього громадянського суспільства. Україна прагне і бореться за право належати до цивілізованого світу демократії.

Зараз в історії нашої Батьківщини та її державності особливий, вирішальний момент – українці відстоюють своє право жити, бути вільними та незалежними на своїй землі. Небезпечно нині не тільки на виробництві чи на дорогах, але й удома, на вулиці, у громадських місцях, на шляху до більш безпечних територій. Про безпеку свою і своїх близьких ми повинні дбати щосекунди, хоч би де ми не перебували. Особливо гострим це питання є не тільки для військових, а й для представників тих професій та громадських активістів, які нині на «передовій» – комунальників, волонтерів, працівників інфраструктурних підприємств, медиків, учасників територіальної оборони.

Збройна боротьба в Україні додала нових небезпечних чинників, яких раніше в нас не було. Нині працівникам доводиться виконувати службові обов’язки в екстремальних умовах війни. А роботодавцям – приймати ці нові ризики війни, маючи обмежені можливості та способи мінімізації тяжкості наслідків, і при цьому вживати нестандартних заходів для виживання, збереження людей і засобів виробництва.

Подільська районна в місті Києві державна адміністрація звертається до всіх роботодавців, працівників, громадкості й наголошує на необхідності пам’ятати, що людське життя – це найвища соціальна цінність, і ніякими обставинами не можна виправити смерті людини. Повинні усвідомити та пам’ятати, що поліпшення умов праці та її безпека одночасно зберігають життя та здоров’я працівників.

Закликаємо всіх роботодавців проаналізувати та переглянути організацію діяльності своїх підприємств та організацій  та вжити заходів з підвищення рівня безпеки та поліпшення умов праці працівників, у тому числі і на малих підприємствах, що дасть можливість забезпечити гідне життя. Пропонуємо профспілковим організаціям усіх рівнів, керівникам підприємств, установ та організацій району незалежно від форми власності протягом квітня – травня вшанувати пам’ять працівників, які загинули на виробництві, відвідати сім’ї потерпілих, винайти можливості для надання їм допомоги з вирішення матеріальних, соціально-побутових та інших проблем.

Пам’ятаймо завжди, дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки стане запорукою збереження найціннішого – людського життя, що дасть змогу дітям рости у повноцінних сім’ях і бути щасливими.

Щиро бажаємо всім мирного неба, здоров’я, сил і натхнення заради Перемоги! Бережіть себе та своїх рідних.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024