Головна  →  Новини  →  24 квітня 2015

У Подільському районі відбулись заходи з нагоди 29-х роковин Чорнобильської катастрофи (фото)

У Подільському районі відбулись заходи з нагоди  29-х роковин Чорнобильської катастрофи (фото)

24 квітня за участю голови Подільської райдержадміністрації Валентина Мондриївського, голови громадянського об’єднання «Фонд допомоги інвалідам Чорнобиля Подільського району м. Києва» Тетяни Омельяненко, чорнобильців, представників громадських організації, волонтерів та учнів навчальних закладів відбулись заходи з нагоди 29-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС.

«26 квітня – День Чорнобильської трагедії. Це скорбна дата в історії нашої країни. Кожного року, ми з вами у цей день вшановуємо ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які жертвуючи не лише власним здоров’ям, а й своїм життям зупинили атомну стихію. Чорнобильська трагедія позначилася на кожному мешканці столиці. Тільки в Подільському районі на обліку перебуває майже п’ять тис. осіб. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю наших героїв-чорнобильців. Та бажаємо здоров’я, благополуччя, терпіння тим, хто сьогодні з болем в серці згадує події того дня», - звернувся до присутніх голова. Також Валентин Мондриївський вручив грамоти учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

 Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятного знаку «До 25-х роковин Чорнобильської катастрофи», до пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та біля Національного музею «Чорнобиль».

Протягом квітня у навчальних закладах Подільського району пройдуть зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, уроки пам’яті, конкурси малюнків, тематичні бесіди. У клубах за місцем проживання відбудуться лекції, зустрічі з чорнобильцями та виставки.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024