Головна  →  Новини  →  22 квітня 2015

В Подільській районній організації відзначили 97 річницю Товариства Червоного Хреста України (фото)

В Подільській районній організації відзначили 97 річницю Товариства Червоного Хреста України (фото)

97 річницю створення Товариства Червоного Хреста України відзначили у медико-соціальному центрі Подільської районної організації Червоного Хреста. Голова районної організації Тетяна Гоєнко каже, що принципи роботи організації не змінилися з часу створення – вона залишається благодійною і вся робота скерована на допомогу одиноким, знедоленим, постраждалим від природних катаклізмів та воєн громадянам. «З огляду на ситуацію, що склалася в нашій державі, ми намагаємось більше допомагати переселенцям та біженцям з Луганської і Донецької областей, територій, де зараз тривають військові дії. Але це не означає, що червонохрестівці «забули» про своїх підопічних: допомога одиноким, малозабезпеченим подолянам надається, як і раніше, в повному обсязі», - сказала Тетяна Гоєнко під час зустрічі з нагоди відзначення річниці організації.

Вона зазначила, що на обліку в райорганізації  перебуває понад 1200 самотніх інвалідів та пенсіонерів.  Патронажні сестри щодня надають допомогу вдома 100 лежачим хворим,  виконують призначення лікарів – ін’єкції, перев’язки, обробляють рани, приносять ліки, продукти, допомагають написати листа чи заяву, зробити платежі. При районному Товаристві Червоного Хреста також працює банк одягу і пункт прокату речей по догляду за хворими, а ще в медико-соціальному центрі можна виміряти тиск, зробити ін’єкцію, отримати першу медичну допомогу чи пораду кваліфікованої медсестри. З огляду на призначення організації її пацієнтами є здебільшого пенсіонери, люди, які потребують не тільки матеріальної, а й моральної підтримки.

З її слів,  за такої моральної підтримки на базі медико-соціального центру районної організації сформувався, свого роду, клуб за інтересами, де ветерани, пенсіонери, одинокі подоляни можуть зустрічатися, спілкуватися за чашкою чаю, ділитися спогадами, обговорити останні новини чи відсвяткувати якусь подію. Саме в такому форматі відбулося і відзначення 97-ї річниці Червоного Хреста України. Юні аматори з районного Будинку дитячої творчості привітали підопічних центру зворушливим концертом, а патронажні сестри та волонтери влаштували солодкий стіл і подарунки. Інша група волонтерів цього дня  допомогла у благоустрою подвір’я дитсадку № 72 для діток, які мають вади зору, а також  побувала у санаторії в Пущі-Водиці, де розташувалися сім’ї переселенців із зони АТО. 

Відтак, голова районної організації Тетяна Гоєнко переконана, що прагнення людей допомагати ближньому під символом Червоного Хреста ніколи не втратить своєї актуальності.

Джерело: районна організація Товариства Червоного Хреста України

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024