Головна  →  Оголошення  →  30 березня 2015

Пенсійний фонд інформує про зміни в оформленні довідки про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО

Пенсійний фонд інформує про зміни в оформленні довідки про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО

У березні 2015 року внесено зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції (Постанова Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509).

Відповідно до цієї постанови:

Довідка є документом, який видається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають на території України і переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції або змушені були покинути своє постійне місце проживання в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, і перемістилися в населені пункти, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі (далі - особа, яка переміщується).

Для отримання довідки

повнолітня особа, яка переміщується, звертається особисто або через законного представника до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад із заявою про взяття на облік (форма затверджена Мінсоцполітики).

Разом із заявою про взяття на облік особа, яка переміщується, пред’являє:

  • громадянин України - паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;
  • іноземець або особа без громадянства - паспортний документ, посвідку на постійне проживання або інший документ, що посвідчує особу.

У разі втрати або викрадення документів, що посвідчують особу, особа, яка переміщується, повідомляє про це територіальним підрозділам Державної міграційної служби (ДМС) за місцем перебування, які в одноденний строк видають тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України, іноземця або особу без громадянства.

У разі подання заяви законним представником особи, яка переміщується, додатково пред’являються:

  • документ, що посвідчує особу законного представника;
  • документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі).

Особа, яка переміщується зобов’язана повідомити протягом 10 днів відповідному територіальному підрозділу ДМС про фактичне місце проживання, а також про зміну фактичного місця проживання або повернення до покинутого місця проживання.

Територіальний підрозділ ДМС у триденний строк після повідомлення особою, яка переміщується, про фактичне місце проживання проводить перевірку наведених у довідці відповідних відомостей, проставляє у разі підтвердження таких відомостей на зворотному боці довідки відмітку про реєстрацію місця проживання осіб, зазначених у довідці, та щодня подає в електронній формі уповноваженому органові відповідну інформацію.

Довідка не є дійсною без проставлення на її зворотному боці

відмітки про реєстрацію місця проживання!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024