Головна  →  Новини  →  11 травня 2022

До уваги керівників підприємств

До уваги керівників підприємств

01.05.2022 набрали чинності зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 № 687, затверджені постановою КМУ від 07.04.2021 № 319.

Змінами, зокрема, передбачено оновлення визначень експертних та спеціалізованих організацій, які проводять технічний огляд, випробування та/або експертне обстеження (технічне діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та розподіл сфер їх діяльності і виключення норм щодо проведення технічних оглядів уповноваженими організаціями.

Вимоги щодо компетентності зазначених експертних та спеціалізованих організацій встановлюватимуться Міністерством економіки України.

На сьогодні розроблено проєкт акта, яким встановлюються вимоги до експертних і спеціалізованих організацій та який перебуває на етапі погодження.

Наразі вимоги до спеціалізованих та експертних організацій затверджені наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 03.09.2007 № 195, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05.11.2007 за № 1247/14514 (далі – наказ № 195).

Враховуючи зазначене, суб’єкти господарювання, які відповідають вимогам наказу № 195, до набрання чинності наказу Мінекономіки, яким будуть затверджені оновлені вимоги, вважаються такими, що спроможні провадити діяльність щодо огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Чи діють дозволи Держпраці в інших регіонах України?

Так, дозволи Держпраці в інших регіонах України діють.  Дія дозволу поширюється на всю територію України. Роботодавець повинен лише письмово повідомити управління Держпраці у відповідній області, в якій він має намір виконувати роботи або експлуатувати обладнання підвищеної небезпеки.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024