Головна  →  Новини  →  11 березня 2015

Інформація про реєстрацію смерті громадян на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької і Луганської областей

Інформація про реєстрацію смерті громадян на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької і Луганської областей

Управління Пенсійного фонду України в Подільському районі м. Києва надає інформацію щодо прийому документів про реєстрацію смерті громадян на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької і Луганської областей

 У зв’язку з численними запитами щодо прийому документів про реєстрацію смерті громадян на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької і Луганської областей, Пенсійний фонд України повідомляє.

Пунктом 5.1 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.12.2005 за № 1566/11846 (із змінами), встановлено, що особа, яка звертається по допомогу на поховання, подає до органу, що призначає пенсію, в якому перебував на обліку померлий пенсіонер, заяву про виплату допомоги на поховання та довідку про смерть пенсіонера або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання (додаток 15 до Інструкції з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 24 липня 2008 року № 1269/5, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 липня 2008 року за № 691/15382).

Форма довідки про смерть, яка видається у разі реєстрації смерті виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) ради, наведена у додатку 11 до Правил державної реєстрації актів громадянського стану в України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 18.10.200 №52/5 у редакції, чинній до 01.12.2008.

Якщо документи про смерть на території України видані до 01.12.2014 з дотриманням вимог зазначених наказів Мінюсту, можливо виплачувати допомогу на поховання відповідно до  законодавства.

У разі надходження документів про смерть пенсіонерів за іншою формою, ніж передбачено законодавством, виплату пенсії буде припинено до з’ясування обставин.

Додатково повідомляємо, що виплату недоотриманої пенсії померлих пенсіонерів, які на час смерті перебували на обліку на території, непідконтрольній українській владі, відповідно до частини першої і другої статті 52 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»  можливо провадити членам сім’ї пенсіонерів (діти, батьки, подружжя), місце реєстрації проживання яких за паспортом громадянина України (або іншим документом, що посвідчує особу та місце її проживання) співпадає з адресою проживання померлого пенсіонера згідно з електронною базою даних одержувачів пенсій.

Після надходження інформації від Державної реєстраційної служби України щодо статусу документів про смерть, не зареєстрованих в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян, Пенсійний фонд України невідкладно повідомить управління фонду.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024