Головна  →  Новини  →  10 березня 2015

В Подільському районі вшанували річницю народження Кобзаря

В Подільському районі вшанували річницю народження Кобзаря

З нагоди відзначення 201-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, тимчасово виконуючий обов’язки голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Мондриївський відвідав  меморіальний музей «Хата на Пріорці» та взяв участь в поминальному богослужінні, яке відбулося за участі музейних працівників, представників громадськості, шанувальників творчості великого Кобзаря, яке відслужив протоієрей УПЦ КП Сергій Ткачук.

Перед початком громадської панахиди, завідувач музею Юлія Єрмоленко розповіла керівнику району про музей і подякувала за підтримку, яку, за сприяння керівників Подільської райдержадміністрації, постійно отримує музейний заклад. «Я розумію, що ми підпорядковані іншим структурам і просити у району гроші на вирішення господарчих питань, не зовсім правильно, але ми дуже вдячні за порозуміння, яке маємо від Подільської райдержадміністрації і погримку, яку отримуємо у разі виникнення найменших проблемних питань», - зазначила керівник музею Юлія Єрмоленко.

Відтак, керівник району поклав квіти до пам’ятника Кобзарю і взяв участь у поминальному богослужінні. «Хата на Пріорці» - це не музей у звичному для нас розумінні, це осередок, де все живе навколо постаті великого Кобзаря. І що головне, тут, в цих стінах, Тарас Григорович постає перед нами земною людиною, яка жила великим бажанням повернення в Україну і великим прагненням людського щастя», - зазначив Валентин Миколайович.  

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024