Головна  →  Новини  →  4 лютого 2015

На основі даних тепловізійної аерозйомки формуватимуться заходи енергозбереження в тепломережах – Петро Пантелеєв

На основі даних тепловізійної аерозйомки формуватимуться заходи енергозбереження в тепломережах – Петро Пантелеєв

Для вивчення точного розташування столичних тепломереж та їх тепловтрат у Києві вперше розпочато проект дистанційного дослідження за допомогою тепловізійної аерозйомки. У світовій практиці цей метод вважається одним із найбільш ефективним з точки зору якості отриманих даних. Про це йшлося під час спільного брифінгу представників Київської міської державної адміністрації, ПАТ «Київенерго» та компанії інжинірингова компанія «АРЦ», яка є виконавцем послуг з аерозйомки.

«Питання тепловізії столичних мереж зараз надзвичайно актуальне, перш за все, з точки зору подальшого впровадження заходів з енергозбереження. Нами вже проведено спрощений енергоаудит житлових будинків Києва, за підсумками якого формуємо програму енергозберігаючих заходів. На черзі – діагностика тепломереж, яка дозволить більш системно вирішувати завдання з економії енергоресурсів в теплопостачальному комплексі столиці», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За словами виконавчого директора ПАТ «Київенерго» Юрія Магєри. З точки зору раціонального використання енергоресурсів одним з найважливіших завдань «Київенерго» «є зниження втрат в тепломережах. Отримана в результаті повітряної аерозйомки інформація допоможе більш ефективно виконувати ремонтні роботи і планувати інвестиції в модернізацію мереж».

«Тепловізійна аерозйомка з метою дистанційної діагностики технічного стану теплових мереж та виявлення рівня тепловтрат будівель в Україні проводиться вперше. Згідно світовій практиці, цей метод є найбільш ефективним способом оперативного отримання об'єктивної та актуальної інформації про стан тепломереж. Після обробки матеріалів зйомки і їх дешифрування, буде відкориговане місце розташування теплових мереж та виявлено аварійні ділянки», – зазначив Роман Челноков, представник ТОВ «АРЦ».

Польоти виконуються на вертольоті Мі-2 Кременчуцького льотного коледжу на висоті 400-600 м в нічний час з дотриманням усіх вимог безпеки, що діють в цивільній авіації. Для отримання теплових зображень використовується встановлений на борту тепловізор. Режими пілотування вибираються з урахуванням необхідності зменшити негативний вплив шуму на мешканців міста.

Довідково: Загальна протяжність теплових мереж м Києва становить близько 2,5 тис. км у двотрубному вимірі. Ступінь зносу – близько 60%. У 2014 р повністю замінено на нові попередньо ізольовані металеві та пластикові труби більше 70 км труб. Отримана за допомогою повітряного тепловізійного дослідження інформація буде використана вже в поточному році в ході ремонтних робіт.

Щоб забезпечити максимальну точність інформації, тепловізійна аерозйомка проводиться під час опалювального сезону за відсутності туману, снігу, льоду і температурі повітря нижче 0˚. При цьому перепад температури діб, коли проводиться зйомка, не повинен перевищувати 10° С. Щоб отримати зображення всіх тепломереж Києва, необхідно 12-15 вильотів.

За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/20761.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024