Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2014

В Подільському районі відзначили 70-у річницю визволення України

В Подільському районі відзначили 70-у річницю визволення України

В Подільському районі столиці відбувся цілий ряд урочистих заходів приурочених до 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів з території України. Розпочалися вони з проведення мітингу - реквієму в Парку моряків біля пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії. Покласти квіти до пам»ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії та до монітора «Желєзняков»  прийшли ветерани Великої Вітчизняної війни з Рибальського півострова, голови ветеранських організацій з прилеглих мікрорайонів, представники громадських організацій, військовослужбовці та вихованці Подільських шкіл.

Звертаючись до учасників мітингу – реквієму, голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Мондриївський зазначив, що саме завдяки героїзму ветеранів війни 1941-1945 років було вигнано з української землі і  розбито нацистських загарбників. «Ми завжди будемо пам’ятати про ваш подвиг, бо саме пам»ять про вашу стійкість і подвиги дозволяє нашим хлопцям боронити українську землю на Сході держави. Через 70-т років Україна знову зазнала зазіхань агресора, але, як і тоді, ми відстоїмо кордони нашої країни», - наголосив Валентин Мондриївський.

Про героїзм, який проявили воїни Великої Вітчизняної і, про героїзм, який творять українські бійці в зоні АТО, говорили  капітан першого рангу Володимир Сергійович Грибанов,  голова комітету інвалідів війни та Збройних Сил України Анатолій Миколайович Музика та ветеран ВВв і праці Микола Карпович Гавриленко. Після вшанування пам’яті визволителів хвилиною мовчання, учасники зібрання поклали квіти до всіх пам’ятників та обелісків, які знаходяться в Парку моряків.

Відтак, присутні на мітингу – реквіємі, взяли участь в покладанні квітів до могил воїнів – визволителів Києва на Куренівському цвинтарі. Голова ради ветеранів Подільського району Станіслав Петрович Четверяков подякував ветеранам та їхнім сім’ям за те, що знайшли час і сили прийти на могили  і вклонитися тим, хто віддав своє життя за звільнення столиці України.

Ще одні квіти лягли до пам’ятного знаку у сквері біля кінотеатру «Жовтень», на місці майбутнього пам’ятника воїнам-визволителям Києва, а в самому кінотеатрі ветерани району зібралися на святковий концерт, який відбувся за участі вихованців ліцею «Поділ» та Національного Президентського оркестру, яким диригує – заслужений діяч мистецтв України Сергій Золотарьов.

Під час урочистостей голова райдержадміністрації Валентин Мондриївський вручив ветеранам подяки та грамоти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, побажав здоров’я і довгих років життя.  

Перейти до фотоальбому: /gallery/116.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024