Головна  →  Новини  →  29 липня 2013

День флоту України на Рибальському острові

День флоту України на Рибальському острові

28 липня  День флоту України було урочисто відзначено на Рибальському острові, що адміністративно належить до Подільського району столиці. В урочистостях взяли участь ветерани Військово-морських сил та члени їх родин, представники громадських організацій, військовослужбовці та керівники Подільської районної в місті Києві державної адміністрації.

Звертаючись до присутніх на святі, голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Крушановський сказав: «Кожного разу, коли ми зустрічаємося з вам, шановні ветерани, на подібних заходах, я низько схиляю голову перед вами за ваші подвиги і в роки Великої Вітчизняної війни, і під час вашої служби на різних флотах колишнього СРСР, і за вашу пам»ять про тих, хто загинув захищаючи свою батьківщину».  Сергій Іванович також зазначив, що Парк моряків на Рибальському острові, це своєрідний меморіал пам»яті для всіх моряків, які служили на флоті і зараз несуть службу, захищаючи водні рубежі України. До всього ж, за словами голови РДА, Подільський район має давні, добрі, тісні традиції шефської підтримки українських моряків у Севастополі. «Щороку, представники промислових підприємств району відвідують підшефних «морських котиків» та матросів українського флагману Гетьман Сагайдачний. Зрозуміло, що «з пустими руками» в гості вони не ходять» - сказав Сергій Іванович. Проте, на його думку, головним в таких стосунках є не кількість подарунків, а наступність поколінь.

Що стосується святкування, то чи не найурочистішим і найяскравішим моментом свята, було підняття Військово-морського прапора, Гюйса, стеньгових прапорів та прапорів розцвічування на моніторі «Желєзняков». Ще донедавна монітор, разом з пам»ятним знаком морякам-підводникам та канонерському човну «Вєрний», були головними експонатами в Парку моряків, проте із перенесенням з Поштової площі в Парк моряків пам»ятника героям Дніпровської флотилії, сформувався невеликий меморіал, який на думку ветеранів флоту, міг би стати місцем експозиції військово-морської техніки. Бо як сказала дочка капітана монітора «Желєзняков»  Векета Марінушкіна,- «це потрібно вже не стільки нам, скільки нашим пра – праправнукам. Нехай знають, на чому служили їхні прадіди».

Після урочистих промов, голова товариства ветеранів Військово-морського флоту міста Києва Сергій Шерухаєв віддав команду  катерній групі, в пам»ять про моряків героїчної Дніпровської флотилії, які загинули обороняючи столицю, спустити на воду вінки і квіти. Вінки і квіти, того дня, лягли і до підніжжя усіх пам»ятних знаків в Парку моряків на Рибальському острові.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024