Головна  →  Новини  →  11 серпня 2014

На розширеному засіданні Громадської ради при Подільській РДА було вирішено підтримати відновлення районних у місті Києві рад відповідно до адміністративно-територіального устрою міста

На розширеному засіданні Громадської ради при Подільській РДА було вирішено підтримати відновлення районних у місті Києві рад відповідно до адміністративно-територіального устрою міста

На розширене засідання Громадської ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації було винесено два питання: про доцільність відновлення районних рад у місті Києві відповідно до адміністративно-територіального устрою міста та про розміщення і функціонування тимчасових споруд торгівельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення на території Подільського району.

На засідання були запрошені Ярослав Войтович -  голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, Микола Дубовик. – перший заступник голови, Віктор Стволов – заступник керівника апарату, Тетяна Квашук – в.о. начальника управління капітального будівництва, архітектури та землекористування, Олена Онофрійчук – начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, Павло Поляков – в.о. начальника відділу контролю за благоустроєм району, представники Народної ради Подільського району, громадських організацій та органів самоорганізації населення, а також депутат Київради по 39 виборчому округу Валентин Мондриївський та помічники депутатів Київської міської ради, які пройшли по мажоритарних округах Подільського району.

Щодо відновлення районних рад, то в ході жвавого обговорення було вирішено підтримати відновлення районних у місті Києві рад відповідно до адміністративно-територіального устрою міста, а також розглянути необхідність та можливість проведення широкого громадського обговорення цього питання із залученням фахівців з питань самоврядування та юристів  для визначення оптимальної чисельності депутатів, структури, чітких повноважень та дієвого механізму функціонування районних рад.

Щодо функціонування тимчасових споруд торгівельного, побутового та соціально-культурного призначення, то члени Громадської ради зійшлися на думці, що на разі у них недостатньо інформації для прийняття кардинальних рішень, до всього ж, зрозумілих і прозорих правил щодо функціонування МАФів не має навіть на рівні КМДА, тому це питання потребує додаткового розгляду. Було вирішено на засідання, яке стосуватиметься МАФів в Подільському районі, запросити відповідальних працівників, як районних так і столичних структур, що мають відношення до «мафового» питання з тим, аби вони детально розкрили головну проблематику роботи малих торгових точок.

Разом з тим, голова Подільської райдержадміністрації Ярослав Войтович зазначив: «Попри те, що ми, з вами, маємо багато претензій до роботи МАФів, закрити їх усіх ми не можемо, принаймі, на даному етапі. Інша справа, що влада повинна запропонувати для всіх підприємців зрозумілі, прозорі і чесні правила гри, адже серед них чимало чесних громадян, які зацікавлені в добросовісній роботі. Але ми не можемо миритися з тим, що попри заборону, ново встановлені МАФи з’являються біля закладів освіти на культури і, як правило, у нічний час».

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024