КМДА Київська міська державна адміністрація


18 липня 2014

У Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулось розширене засідання Громадської ради

У Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулось розширене засідання Громадської ради

В Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулось розширене засідання Громадської ради за участю першого заступника голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Дубовика М.Г. та керівників органів самоорганізації населення Подільського району.

На засіданні були розглянуті питання щодо соціального захисту малозабезпечених мешканців Подільського району у зв’язку із суттєвим підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, а також обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади та Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні.

Під час обговорення першого питання, Бернадська Світлана Борисівна – начальник управління праці та соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, розповіла про заходи щодо соціального захисту населення в умовах підвищення цін та тарифів на природний газ та тепло. Світлана Борисівна повідомила про те, як саме надається компенсація, сім’ям, середньомісячний сукупний дохід яких (за попередні шість місяців у розрахунку на одну особу) не перевищує величини прожиткового мінімуму для сім‘ї (близько – 1190 гривень на особу). Зазначила, що у Подільському районі м. Києва призначення компенсації здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення.

Водночас перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Дубовик Микола Григорович проінформував присутніх про те, що розмір компенсації – це різниця між розміром плати за послуги (у межах норм споживання) після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги. При цьому застосовуються норма володіння чи користування загальною площею житла та норми споживання комунальних послуг, з урахуванням яких призначається субсидія.

Другим дуже важливим питанням, яке викликало жваве обговорення було обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади та Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. Заступник голови Громадської ради Афіндуліді Сергій Ілліч висловив думку про те, що децентралізація влади необхідна. У свою чергу присутні звертали увагу на те, що Концепція реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні та зміни до Конституції України щодо децентралізації державної влади є недосконалими та потребують додаткового вивчення фахівцями.

За результатами засідання підготовлено протокол доручень для подальшого опрацювання та розгляду на наступному засіданні Громадської ради.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.