Головна  →  Новини  →  18 липня 2014

У Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулось розширене засідання Громадської ради

У Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулось розширене засідання Громадської ради

В Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулось розширене засідання Громадської ради за участю першого заступника голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Дубовика М.Г. та керівників органів самоорганізації населення Подільського району.

На засіданні були розглянуті питання щодо соціального захисту малозабезпечених мешканців Подільського району у зв’язку із суттєвим підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, а також обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади та Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні.

Під час обговорення першого питання, Бернадська Світлана Борисівна – начальник управління праці та соціального захисту населення Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, розповіла про заходи щодо соціального захисту населення в умовах підвищення цін та тарифів на природний газ та тепло. Світлана Борисівна повідомила про те, як саме надається компенсація, сім’ям, середньомісячний сукупний дохід яких (за попередні шість місяців у розрахунку на одну особу) не перевищує величини прожиткового мінімуму для сім‘ї (близько – 1190 гривень на особу). Зазначила, що у Подільському районі м. Києва призначення компенсації здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення.

Водночас перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Дубовик Микола Григорович проінформував присутніх про те, що розмір компенсації – це різниця між розміром плати за послуги (у межах норм споживання) після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги. При цьому застосовуються норма володіння чи користування загальною площею житла та норми споживання комунальних послуг, з урахуванням яких призначається субсидія.

Другим дуже важливим питанням, яке викликало жваве обговорення було обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади та Концепції реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. Заступник голови Громадської ради Афіндуліді Сергій Ілліч висловив думку про те, що децентралізація влади необхідна. У свою чергу присутні звертали увагу на те, що Концепція реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні та зміни до Конституції України щодо децентралізації державної влади є недосконалими та потребують додаткового вивчення фахівцями.

За результатами засідання підготовлено протокол доручень для подальшого опрацювання та розгляду на наступному засіданні Громадської ради.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024