Головна  →  Новини  →  1 липня 2014

В умовах підвищення тарифів на ЖК-послуги головне завдання для міської влади – захистити малозабезпечених киян

В умовах підвищення тарифів на ЖК-послуги головне завдання для міської влади – захистити малозабезпечених киян

Головним завданням на сьогоднішній день для столичної влади Київський міський голова Віталій Кличко визначив соціальний захист малозабезпечених киян у зв’язку із суттєвим підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це мер Києва наголосив під час апаратної наради у Київській міській державній адміністрації.

Як зазначив директор Департаменту соціальної політики Сергій Бичков, у столиці існує два механізми захисту малозабезпечених киян. Перший – це субсидії, відпрацьований роками, про який кияни вже добре знають. Другий механізм захисту – новий, розроблений і затверджений Кабінетом Міністрів України, – це компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг.

Сергій Бичков нагадав, що за умови призначення житлової субсидії, родина сплачуватиме в межах норм володіння та споживання 15% середньомісячного сукупного доходу всіх зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, а різницю буде компенсовано державною субсидією. Для сімей, які складаються лише з непрацездатних осіб та пенсіонерів, обов’язкова плата становитиме 10% середньомісячного сукупного доходу.

На призначення субсидії мають право усі громадяни, 15% або 10% середньомісячного сукупного доходу яких не перевищує розмір плати за житлово-комунальні послуги з урахуванням пільг.

Для призначення житлової субсидії уповноваженому власнику житла, на якого відкрито особовий рахунок, необхідно звернутися до філії відділу субсидій при житлово-експлуатаційній організації або до районного управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Щодо компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг директор профільного департаменту роз’яснив, що з питання їхнього призначення необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Право на компенсацію матимуть сім’ї, якщо їх середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї. Зокрема, для працездатних осіб – 1218 грн., для дітей до 6 років – 1032 грн., для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн., для осіб, які втратили працездатність – 949 грн. 

Для розрахунку компенсації до складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні. Компенсація розраховується з місяця звернення за її призначенням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років.

Віталій Кличко підкреслив, що голови районних у місті Києві державних адміністрацій несуть персональну відповідальність і повинні особисто контролювати процес надання киянам необхідних субсидій та компенсацій.

За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/15237.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024