Головна  →  Новини  →  15 квітня 2014

Підготовка до виборів Президента країни та надання допомоги мешканцям Автономної Республіки Крим – головні питання засідання Громадської Ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації

Підготовка до виборів Президента країни та надання допомоги мешканцям Автономної Республіки Крим – головні питання засідання Громадської Ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації

В Подільській районній в місті Києві державній адміністрації відбулося засідання Громадської Ради на порядок денний якого було винесено два головних питання, а саме: про підготовку до проведення позачергових виборів Президента України та міського голови  Києва і депутатів Київради 25 травня 2014 року і про надання допомоги та вирішення питань, пов’язаних із розміщенням і життєзабезпеченням мешканців Автономної Республіки Крим в Подільському районі міста Києва.

Щодо першого питання, то за інформацією виконуючої обов’язки начальника організаційного відділу Валентини Васильєвої, район, до проведення позачергових виборів Президента держави, Київського міського голови та депутатів Київради, практично готовий. Окружна виборча комісія працюватиме в приміщенні Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вулиця Мостицька, 20.  Проведена інвентаризація всіх 72  виборчих дільниць, з яких 64 звичайні та 8 спеціальних, відповідно до якої всі дільничні виборчі комісії будуть забезпечені необхідним інвентарем у повному обсязі, згідно з нормами матеріально-технічного забезпечення. Також, Валентина Василівна зазначила, що кількість виборців в районі  станом на 9 квітня 2014 року становить 145353 особи. Вона запевнила членів Громадської Ради та виконуючого обов’язки голови РДА Олега Бойченка, що в райдержадміністрації значно активізовано роботу по створенню всіх належних умов щодо забезпечення прозорості та відкритості виборчого процесу та реалізації конституційних виборчих прав громадян України під час підготовки до проведення позачергових виборів Президента України, Київського міського голови та депутатів Київської місткої ради 25 травня 2014 року.

Щодо надання допомоги мешканцям Криму, які проживають в Подільському районі, то начальник управління праці та соціального захисту населення Світлана Бернадська повідомила членам Громадської Ради та, запрошеним на засідання, активістам Народної ради району і Самооборони, що в районі створено координаційну групу для оперативного вирішення питань з надання допомоги і з розв’язання проблем, пов’язаних із соціальним захистом, охороною здоров’я, працевлаштуванням тощо. До складу групи увійшли представники усіх структурних підрозділів району. Це дозволяє здійснювати всі передбаченні чинним законодавством України соціальні виплати, допомоги, компенсації, а також вирішувати питання з працевлаштуванням, медичним забезпеченням та освітою дітей. Світлана Борисівна повідомила, що найбільше переселенців з Криму зараз проживають в санаторії «Ластівка», а це 38 осіб, з яких 20 жінок, 11 чоловіків та 7 дітей, хоча Міським координаційним центром в санаторій видано 44 направлення.

Виконуючий обов’язки голови Подільської районної в місті  Києві державної адміністрації Олег Бойченко додав, що особисто мав зустріч з мешканцями Криму і чимало проблемних питань, які озвучували кримчани, а вони головно стосувалися побутових умов, вдалося оперативно вирішити, зкоординувавши дії усіх підрозділів РДА і залучивши на допомогу підприємців району.

Тетяна Гоєнко – голова Громадської Ради зазначила, що всю отриману інформацію члени ради донесуть до громадськості району, а це дозволить  подолянам бути не тільки в курсі головних подій, які відбуваються в суспільному житті, а й в міру своїх можливостей сприяти у вирішенні проблемних питань та надавати допомогу тим, кому вона зараз найбільш необхідна.

Перейти до фотоальбому: /gallery/60.html

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024