Звітність по Інтернету, електронний цифровий підпис – зручно та комфортно для платників податків

Щоразу при проведенні семінарів та зустрічей із платниками податків фахівці ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві  акцентують увагу присутніх щодо сучасної форми звітності засобами Інтернет. Оптимізувати процедуру подачу звітів,  можливість отримати безкоштовно електронний сертифікат ключа - це надає змогу платникам податків швидко та без перешкод звітуватися  до податкових, митних органів і не витрачати свій час, отримувати консультації в режимі он-лайн, замовляти довідки, тощо.

Так, на черговій зустрічі із представниками бізнесу начальник ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Юрій Кравченко повідомив присутніх про   акредитований центр сертифікації ключів, про можливість отримати акредитовані електронні ключі безкоштовно та без перешкод за лічені хвилини відзвітуватися перед податковою за допомогою Інтернет. Він зосередив увагу платників податків, що - «… 1 січня 2014 року – останній строк, до якого касові розрахунки мають перейти на систему дистанційного автоматичного звітування. Запровадження електронної звітності з РРО, це створення комфортніших умов для суб’єктів господарювання в частині забезпечення подання звітності та  зменшення кількість перевірок платників податків. Користувачів касової техніки, які ще не встигли перейти на систему дистанційної звітності, штрафувати не будуть, це передбачено Законом України № 357 – VII, згідно із законом, фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року.»

Платникам податків було запропоновано оперативно звертатись до сервісних центрів для купівлі або модернізації  касових апаратів, та повідомлено щодо права здійснювати перевірку дотримання представниками бізнесу вимоги передавати звітну інформацію про застосування РРО в електронному вигляді.

Також, платникам нагадали про можливість отримати безкоштовно електронні ключі. Адже, відповідно до Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронний цифровий підпис», електронний підпис є обов'язковим реквізитом електронного документа, який використовується для ідентифікації автора та/або підписувача електронного документа іншими суб'єктами електронного документообігу. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа.

Акредитований центр сертифікації електронних ключів знаходиться у приміщенні Державної податкової інспекції Подільського району м. в приміщенні податкової інспекції за адресою: вул. Турівська, 12, кімната № 105, тел. 417-80-21.

ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024