Нові форми звітності для постійних представництв нерезидентів

ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві доводить до відома, що 06.08.2013 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 25.06.2013 №610 «Про затвердження форм та Порядку розрахунку податкових зобов'язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво», яким затверджено:

- Порядок розрахунку податкових зобов'язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво;

- форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення відокремленого балансу фінансово-господарської діяльності;

- форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток постійного представництва нерезидента, що здійснюється органом державної податкової служби.

Зазначений Порядок застосовується постійними представництвами, визначення яких наведено у пп.14.1.193 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України і які є платниками податку на прибуток відповідно до розділу III цього Кодексу.

Відповідно до пп.14.1.193 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України постійне представництво - постійне місце діяльності, через яке повністю або частково проводиться господарська діяльність нерезидента в Україні, зокрема: місце управління; філія; офіс; фабрика; майстерня; установка або споруда для розвідки природних ресурсів; шахта, нафтова/газова свердловина, кар'єр чи будь-яке інше місце видобутку природних ресурсів; склад або приміщення, що використовується для доставки товарів.

Нові форми звітності та порядок заповнення розміщено на суб-сайті ГУ Міндоходів у м. Києві (kyiv.minrd.gov.ua) у рубриках «Електронні форми документів» та «Податки. Збори. Платежі».

Нагадуємо, що постійні представництва нерезидентів подають звітність з податку на прибуток за наслідками податкового року протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем року, тобто один раз за рік (пункт 57.1 статті 57 ПКУ).

ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024