Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2018

У Подільській РДА провели нараду щодо профілактики виробничого травматизму у будівництві (фото)

У Подільській РДА провели нараду щодо профілактики виробничого травматизму у будівництві (фото)

5 жовтня у Подільській райдержадміністрації провели нараду за участю керівників та відповідальних осіб за охорону праці у будівельній галузі Подільського району столиці на тему: «Актуальні та проблемні питання з безпеки праці та профілактики виробничого травматизму на будівництві».

Провів нараду перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик. У нараді також взяли участь представники Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві, Головного управління Держпраці в Київській області.

Звертаючись до присутніх, головуючий наголосив: «Ми всі завжди пам’ятаємо, що людське життя – це найвища соціальна цінність, тому профілактична робота з упередження виробничого травматизму та професійної захворюваності є нашим основним завданням. З цією метою Подільською райдержадміністрацією постійно проводяться консультації з питань охорони праці та надається допомога роботодавцям у створенні умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров'я».

Запрошені нагадали присутнім, що таке робота з підвищеною небезпекою, розповіли про порядок навчання осіб, які виконують роботи з підвищеною небезпекою, а також ознайомили з найбільш поширеними недоліками, які виникають у керівників підприємств, установ та організацій при застосуванні нормативно-правових актів з охорони праці.

Нещасному випадку на будівництві завжди передує відхилення від норм виробничого процесу. Завдання керівників і самих виконавців полягає в тому, щоб усунути умови, які сприятимуть появі нещасних випадків або максимально їх зменшити. Однак ці попереджувальні заходи неможливо своєчасно реалізувати, коли заздалегідь вони технічно і організаційно не підготовлені. Організація цієї підготовки можлива, коли у проектній документації буде передбачений перелік комплексу небезпек, які існують, характер цих небезпек, тяжкість нещасних випадків та заходи попередження нещасних випадків.

За результатами проведення наради було прийнято ряд рішень, які направлені на посилення роботи щодо створення для працівників безпечних та нешкідливих умов праці.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024