Головна  →  Оголошення  →  28 вересня 2018

Оголошення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «Поділлянафозбут»

ТОВ «Поділлянафтозбут» повідомляє, що зазначене товариство віднесено до підприємств приватної форми власності (юридична адреса; 21018, м. Вінниця, бульвар Свободи, будинок 8, приміщення 74) підприємство планує проводити інвентаризацію джерел викидів в атмосферне повітря для промислового майданчика АЗС № 41, що розташований на вулиці Межигірській, 87-А у мікрорайоні Поділ, Подільського району міста Києва, для отримання Дозволу на викиди в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викиду в процесі своєї діяльності. Предметом діяльності підприємства згідно з кодом КВЕД-2010:47.30 Роздрібна торгівля пальним. Підприємство спеціалізується на роздрібній та оптовій торгівлі паливом. АЗК є стаціонарного типу з комплексом будов для прийому, зберігання і відпуску нафтопродуктів з підземним розміщенням резервуарів і із стаціонарно встановленими паливно-роздавальними колонками. Заправка автомобілів та інших видів транспорту здійснюється дизельним паливом та бензином марок А-92, А-95 та А-98. Промисловий майданчик відповідно до третьої групи за ступенем впливу об’єкту на забруднення атмосферного повітря. З метою отримання Дозволу товариством була проведена інвентаризація викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємства. Після висловлювання побажань, документи у яких обґрунтовуються обсяги викидів для отримання Дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, буде надано для затвердження у відповідних державних органах.

Джерелами викидів забруднюючих речовин є дизельні клапани резервуарів зберігання дизельного палива та бензину, паливно-роздавальні колонки, вузол зливу нафтопродуктів з автоцистерн в резервуари. Валовий викид забруднюючих речовин, що надходить в атмосферне повітря від джерел підприємства від стаціонарних джерел – це бензин, вуглеводні насичені С12-С19. Викид забруднюючих речовин від однієї АЗС становить орієнтовно 1,3 т в рік. Планова діяльність об’єкту не впливає на промислові, житлово-цивільні об’єкти,  пам’ятки архітектури, наземні і підземні споруди та інші елементи техногенного середовища. Розрахунок розсіювання в атмосфері показав, що технологічні викиди не перевищують значень ГДК. Усі валові викиди знаходяться в межах допустимих норм, перевищень санітарних норм на межі санітарно-захисної зони не виявлено. Згідно з «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів» затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я  України від 19.06.1996              № 173 підприємство 5 класу до якого відноситься за виробництвом з встановленим нормативним розміром санітарно-захисної зони, 50 м. В даному випадку житлова забудова розташована за межами СЗЗ.

Зауваження та пропозиції надсилати до Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: 04070, м. Київ, Контрактова площа, 2, тел. (044) 226-20-26,  (044) 485-18-95, e-mail: [email protected].

Публікація в газеті «КП в Україні» від 11 вересня 2018 № 131 (5742/27137)

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024