Головна  →  Новини  →  30 серпня 2018

Віктор Смирнов взяв участь у конференції педагогічних працівників навчальних закладів Подільського району (фото)

Віктор Смирнов взяв участь у конференції педагогічних працівників навчальних закладів Подільського району (фото)

29 серпня у спеціалізованій школі №17 відбулася конференція педагогічних працівників навчальних закладів Подільського району столиці. У її роботі взяли участь голова Подільської райдержадміністрації Віктор Смирнов, начальник управління освіти Марина Васіна, керівники та працівники навчальних закладів району.

Віктор Смирнов перед початком конференції оглянув готовність класів до початку занять, особливо звернув увагу на ті, котрі зустрінуть в цьому році учнів перших класів. Потім голова району привітав учасників конференції з початком нового навчального року та поспілкувався з освітянами щодо актуальних освітянських питань. «У цьому році у Подільському районі більше 2,5 тисяч першачків. Майже всі кабінети початкової школи, котрі зустрінуть малечу, обладнані відповідно до Урядової програми «Нова українська школа»: мобільні робочі місця, нові мультимедійні засоби навчання, оновлене навчальне обладнання, різноманітні осередки для пізнання світу. Для вчителів відповідно – інтерактивні комплекси, ноутбуки та все необхідне для роботи з дітлахами. Роботи ще вдосталь і кожен освітній заклад має свої потреби, над якими щоденно працюємо», - зауважив голова райдержадміністрації.

Також у межах конференції Віктор Смирнов зупинився на роботах, які  виконуються в закладах освіти району. «Одним з пріоритетних напрямків, на який спрямовано  84%  загального обсягу видатків району це - галузь «Освіта». Обсяг коштів на виконання цієї програми за І півріччя  2018 року становить 450 млн 654 тис гривень, що майже у 1,4 рази більше ніж у відповідному періоді 2017 року. Майже 96% від загального обсягу витрат на цю галузь – це оплата праці вчителів, вихователів та іншого персоналу закладів освіти, харчування дітей та учнів, оплата за енергоносії та інші видатки для забезпечення належного функціонування освітніх закладів. Також активно тривають ремонті роботи та оновлення освітніх закладів, які цього потребують. Так, завершуємо реконструкцію шкільного стадіону в 243 школі, працюємо над відкриттям нових груп у садочку 486, проектуємо реконструкцію школи №242, дитячого садочку санаторного типу №151 та інші», - сказав  голова райдержадміністрації. Крім того, він подякував освітянам району, батькам, меценатам та всім, хто докладає  неабияких зусиль, щоб діти 1 вересня зайшли у відремонтовані, затишні шкільні класи та теплі кімнати дитячих садочків.

До обговорення ключових питань та рекомендацій щодо перспектив розвитку освіти району долучилися  майже всі керівники навчальних закладів, педагоги-новатори, які ділилися своїм досвідом щодо розвитку обдарованої дитини, спеціалізації школи в дії, впровадження профільного навчання, формування інклюзивного середовища, поєднання знань та навичок в реальному житті та своїми особистими напрацюваннями.

По завершенню конференції для присутніх презентували відеоролик про мрії дошкільнят.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024