Головна  →  Новини  →  14 серпня 2018

Віталій Кличко прокоментував рейтинг Києва за оцінкою «The Economist»: «У порівнянні з торішніми результатами Київ піднявся на 13 позицій»

Віталій Кличко прокоментував рейтинг Києва за оцінкою «The Economist»: «У порівнянні з торішніми результатами Київ піднявся на 13 позицій»

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував результати міста у щорічному рейтингу «The Economist» найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018.

За словами мера столиці, не останню роль у формуванні оцінки комфортності життя у рейтингу має безпекова ситуація у країні.

«Навіть попри те, що в цілому Київ живе мирним життям, за 700 кілометрів від столиці тривають бойові дії. Ми звикли до такого життя. А для експертів «The Economist» – це загроза, що в результаті випливає на оцінку комфорту життя в місті. Цей рейтинг є проекцією оцінки експертами того, що відбувається загалом в Україні», – зазначив мер Києва.

Столиця України цього разу у списку посіла 118 місце, набравши 56,6 балів із 100 можливих і виявилася у списку міст, які за 5 років (із 2013-го) найбільше погіршили своє становище. Згідно з даними рейтингу, показник комфорту життя у Києві впав на 12,6%.

«Але я хочу звернути увагу, що в порівнянні з торішніми результатами, Київ піднявся у рейтингу на 13 позицій. У 2017 і 2016 роках місто займало 131 позицію в рейтингу, – сказав Віталій Кличко. – І зазначу, що це не завадило Києву блискуче провести і фінал Ліги Чемпіонів, і Євробачення, збільшити потік туристів».

Віталій Кличко навів цитату з аналітичної довідки експертів «The Economist», яку журналісти не помітили або ж не захотіли помітити.

Аналітики, зокрема, зазначають: «Протягом останніх дванадцяти місяців Київ значно поліпшує свої позиції за рахунок економічного росту та відносної політичної стабільності. Навіть попри конфлікт на Донбасі», – йдеться в опублікованих результатах рейтингу.

«І коли маніпулюють російські ЗМІ – це прикро, але зрозуміло, бо вони інакше не працюють. А от коли українські медіа не аналізують матеріали, на які посилаються, а користуються заголовками російських ЗМІ, це непрофесійно і не на користь державі», – зазначив Віталій Кличко.

Рейтинг «The Economist» складається з п’яти категорій: стабільність, охорона здоров’я, культура й екологія, освіта та інфраструктура. Кожна категорія, за словами експертів, має свій коефіцієнт впливу на комфортність життя. У кожній категорії експерти виставляють свої оцінки, з яких виводиться середня. Потім оцінки з усіх категорій підсумовуються. Важливість кожної категорії для життя людини – різна, це враховують аналітики журналу. Безпекова ситуація, на думку експертів, складає 25% сумарного рейтингу.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024