Головна  →  Новини  →  17 липня 2018

Члени клубу людей літнього віку "Матіола" ознайомилися з походженням шоколаду (фото)

Члени клубу людей літнього віку "Матіола" ознайомилися з походженням шоколаду (фото)

11 липня члени клубу людей літнього віку "Матіола" зібралися в бібліотеці № 11 Подільського району на годину відпочинку «Чорне золото – їжа богів», що присвячена Всесвітньому дню шоколаду.

Завідувач бібліотекою Елеонора Ліхторович розповіла присутнім, що батьківщиною Всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи в 1995 році поклали початок цього свята. Це молоде свято досить швидко здобуло популярність і крім Франції широко відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії, а батьківщиною шоколаду вважається Південна Америка, де першими шоколад навчилися робити ацтеки, які називали його «їжею богів». Іспанські конкістадори охрестили ласощі «чорним золотом» і їли їх для зміцнення витривалості. У середньовіччя споживання шоколаду в Європі було доступно тільки аристократам.

Пані Елеонора навела цікаві факти про корисні властивості шоколаду, про те, що вживання в їжу темного шоколаду з високим вмістом какао значним чином покращує імунітет і підвищує активність головного мозку, що в шоколаді є елементи, які сприяють відпочинку і психологічному відновленню, стимулюють викид ендорфінів – гормонів щастя.

Словом, ця "солодка дата" підняла настрій, заспокоїла і зробила всіх присутніх трішки щасливішими. Члени клубу звичайно, поспілкувались за чашкою чаю, посмакували ці солодкі ласощі і подивилися цікаві відеофільми.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024